Ràdio Martorell celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio des de la Residència Sant Joan de Déu

1395

El proper dimarts, 13 de febrer, se celebra el Dia Mundial de la Ràdio. L’emissora municipal Ràdio Martorell (91.2 FM) emetrà un programa especial per commemorar l’efemèride. L’espai tindrà una durada de quatre hores i mitja, de 9.00 a 13.30h, i es realitzarà en directe des de la Residència Sant Joan de Déu.

L’especial estarà conduït per Assumpta Mera, presentadora del programa Mil Moments Musicals, amb la col·laboració de Rosa Maria Farreras del programa Una Rosa i tu, i de Maria Antònia Blanco de Tots a la cuina, a més de les persones residents que fan programa La veu de la Residència cada divendres, a les 12.00h. Durant el programa especial hi haurà entrevistes en directe, entre d’altres amb l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la participació dels oients a través del telèfon 93 774 24 44.

“Aquest any, celebrem el Dia Mundial de la Ràdio apropant-nos a la gent gran, ja que són grans consumidors d’aquest mitjà de comunicació i, en especial, de la nostra emissora local. A través d’ella, senten escalf i companyia, i són molt participatius trucant als diferents programes de dedicatòries, musicals, de cuina o de debat. Per això, dimarts passarem una matinal fent ràdio en directe amb els residents. A més, al programa participaran els locutors de La veu de la Residència, entre ells en Màrius Garcia, que setmanalment fan un programa de ràdio dins el centre”, avança la regidora de Comunicació, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Comunicació

Dalmau recorda que “la ràdio, com a mitjà, celebra enguany 100 anys. Un segle informant, entretenint i educant. El Dia Mundial posa en relleu la seva història i el seu impacte en notícies, teatre, música i esports. Reconeix el seu valor com a xarxa de seguretat pública durant emergències i guerres, i com a catalitzador per connectar grups desatesos o minoritaris. La ràdio ha sabut adaptar-se als nous temps fent servir tecnologia digital, com ara fent ‘ràdio visual’ o multiplataforma, oferint els programes com a podcast i brindant així als oients la possibilitat de sentir els continguts quan vulguin”.

Cristina Dalmau, regidora de Comunicació

Proclamat l’any 2011 pels Estats membres de la UNESCO i adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 2012 com a Dia Internacional, el 13 de febrer es va convertir en el Dia Mundial de la Ràdio.

El tema del Dia Mundial de la Ràdio de 2024 vol posar subratllar el notable passat, el present rellevant i la promesa d’un futur dinàmic de la ràdio. L’oportunitat que brinda la fita de més de 100 anys de ràdio mereix ser pregonada a tot volum. El centenari és una ocasió per celebrar amb orgull les àmplies virtuts i la potència contínua del mitjà.