La Policia Local desplega el programa de mobilitat segura a les escoles

526

La Policia Local està duent a terme, del 5 al 13 de febrer, el programa de mobilitat segura a totes les escoles de Primària de Martorell. La campanya s’adreça a alumnes de 2n, 4t i 6è, que aprenen pautes de circulació a la via pública, civisme i seguretat. Aquest mes es fa la part teòrica a les aules i, a partir del mes de maig, es faran les sessions pràctiques, adaptades a cada grup.

El programa de mobilitat segura permet millorar la convivència a la via pública, augmentar la seguretat vial, prevenir accidents i preparar els conductors del futur. El caporal, cap de la Unitat de Proximitat de la Policia Local de Martorell, Juan José Hernández, detalla que “impartim la normativa de seguretat viària que s’ha d’aprendre per circular pels carrers. Quant més conscients siguin dels perills i condicionants de la via pública, més preparats estaran per circular”.

“Als alumnes de 2n de Primària els ensenyem, com a usuaris de la via, nocions bàsiques perquè sàpiguen per on han de passar, com interpretar els senyals, i que recordin mirar al guàrdia de trànsit. Als de 4t, com a usuaris del transport públic, aprenen per on han de pujar i baixar, o a posar-se el cinturó. I amb els de 6è, com a conductors, en aquest cas de bicicleta, aprenen a tenir control i cura a la via per no tenir cap accident”, apunta el caporal.

Pel que fa la part pràctica, “els alumnes de 2n faran una sortida per interpretar els passos de vianants, fent de guàrdies per regular el trànsit. Els estudiants de 4t faran un viatge amb l’autobús urbà aplicant tot el que han après. I els de 6è, aniran en bicicleta per Martorell, custodiats per la Policia Local”.