La colla ‘Imparables’ guanya un Carnaval que aglomera més de 1.800 participants

2710

El Carnaval de Martorell d’aquest 2024 ha proclamat la colla ‘Imparables’ com a guanyadora a la millor disfressa, amb un vestit artesanal replet de colors per al·ludir la dolçor dels caramels. L’han seguit la colla ‘Martox’, els ‘Capgrossos de Martorell’, ‘L’Arc de Sant Martí’ i l”AMPA la Mercè’. En la categoria especial, els guardonats han estat els ‘Disbarrats’ amb el premi a la millor carrossa, i el guardó a millor coreografia ha estat per al grup ‘Carnavaleros’. Enguany, la rua ha comptat amb una participació d’aproximadament 2.000 persones, dividides en 33 colles, que han omplert els carrers de música i disbauxa.

El jurat ha atorgat el primer premi a la millor disfressa (dotat amb 2.500 euros) als ‘Imparables’, els quals s’han vestit amb “un cotó de sucre al cap, fet artesanalment, així com el barret, el cos, la faldilla i tots els detalls. Anem de gominoles perquè ens agraden els contrastes, l’any passat anàvem de robots d’un sol color, i enguany vam optar pel multicolor”, ha explicat Ruth Tobella, membre de la colla guanyadora.

Ruth Tobella, membre 'Imparables'

El grup ‘Martox’ s’ha emportat el segon premi a la millor disfressa, dotat amb 1.750 euros. Els més de 70 integrants han optat per l’originalitat amb “un mix entre indis, guerrers, àngels i dimonis. Portem una cresta de plomes, ales, i altres coses que hem anat afegint”, ha explicat Míriam Ridolsa, cap de la colla. Així, no és el primer cop que s’enduen guardó, “portem tres anys consecutius guanyant primer i també algun cop segon premi. Fa 13 anys que participem al Carnaval de Martorell, i ja estem pensant en com disfressar-nos l’any que ve”.

Míriam Ridolsa, cap colla 'Martox'

El tercer premi (1.500 euros), ha estat pels Capgrossos de Martorell, que han optat per una disfressa de l’altre món: “Anem d’extraterrestres, combinats amb la carrossa, que és una mica fantasmagòrica perquè relaciona els capgrossos amb els àliens. Anem vestits de negre, i en color platejat ens hem decorat les ombreres, als canells, els peus, i també al cap”, ha explicat Josep Segura integrant de Capgrossos Martorell.

Josep Segura integrant Capgrossos Martorell

Enguany, cal fer menció especial per a la colla del jovent, que sota el nom ‘Off Carnaval’, han estat la més nombrosa de la rua, amb aproximadament 350 membres. Miguel Ángel Gracia, membre d’aquesta agrupació, detalla que “som aproximadament un 20% de la participació de la Cavalcada. Ens diem ‘Off Carnaval’, perquè realment formem un carnaval propi, amb guanyadors i regals, però a la vegada, també hi som part de la rua. Per als premis, hem fet dues categories, la individual i la grupal, i després els membres s’han votat entre ells”.

Miguel Ángel Gracia, membre d''Off Carnaval'

La participació ha estat multitudinària i les valoracions molt positives. “Ha anat molt bé, sorprèn i agrada molt que hi hagi tanta gent disposada a elaborar-se la disfressa durant setmanes i mesos i després tenir gust de passar pels carrers de Martorell”, ha expressat Sergi Corral, regidor de Cultura. “Hi ha un volum de gent molt elevat al nostre municipi disposada a participar en la rua, fa uns anys que va incrementant-se i treballarem perquè cada cop sigui més participativa”.

 Sergi Corral, regidor de Cultura

La rua s’ha iniciat a mitja tarda al carrer del Mur, i tot seguit, les colles han començat la passejada pels carrers de Martorell, que han seguit milers de persones fins a arribar a Ca n’Oliveres. Després del lliurament de premis ha tingut lloc el sopar i la festa familiar. A la matinada, continuarà la celebració dels carnestoltes amb la festa golfa, a la Nau 2.