Els Bombers i el Banc de Sang aconsegueixen 67 donacions en una jornada solidària i festiva

1026
'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'
'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'

El Parc de Bombers de Martorell i el Banc de Sang i Teixits han aconseguit 67 donacions aquest divendres, en el marc de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. De 16.00 a 21.00h, els participants han pogut donar sang a l’autobús instal·lat a la plaça de Les Cultures. Els Bombers han amenitzat la jornada amb activitats i exhibicions, i els voluntaris de Creu Roja han donat suport amb un taller de dibuix infantil.

Aquesta és la quarta edició de la campanya conjunta entre els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la qual s’hi han sumat una vintena de poblacions catalanes, entre elles Martorell, al llarg de tot el mes de març. L’objectiu és aconseguir el màxim de donacions possibles per augmentar les reserves.

A la nostra població, la cita ha estat dinamitzada amb una simulació de rescat en accident de trànsit de vehicles, una de les causes per les quals es necessiten les donacions de sang, ha explicat el bomber Marc Muntaner. A més, els infants han pogut pujar al camió dels Bombers i emprovar-se els seus uniformes, per tal de fer-los arribar el missatge solidari.

Marc Muntaner, Parc de Bombers de Martorell

“Porto temps donant sang i ja és un costum”, ha comentat el donant Ismael Gallego. “La sang la faran servir per a gent que la necessiti, com per exemple els qui pateixen accidents de trànsit com el que estem veient en aquest simulacre”. El jove ha destacat la importància de veure ‘in situ’ la feina, sovint poc visible, que desenvolupen els Bombers.

Ismael Gallego, donant

Maryam Moumen té 19 anys i és la segona vegada que dona sang perquè “és il·lusionant ajudar els altres”. Gràcies a les donacions, ha pogut conèixer el seu grup sanguini, a qui pot donar i de qui en pot rebre. Considera que, el fet d’implicar a la canalla en jornades com aquesta, és molt positiu per tal d’aconseguir donants futurs.

Maryam Moumen, donant

Augmentar les reserves per Setmana Santa

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya s’ha volgut incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.