L’Escola Juan Ramón Jiménez es converteix en la tercera de Martorell en gaudir d’un Pati 14

1192
Pati 14 J.Ramón Jiménez
Pati 14 J.Ramón Jiménez

La Fundació Cruyff ha estès el seu lligam amb Martorell posant en funcionament aquesta tarda el tercer Pati 14 amb què compta una escola martorellenca. En aquest cas, es tracta de l’Escola Juan Ramón Jiménez, que ja té a les seves instal·lacions les 14 regles que proposava l’exfutbolista i exentrenador del FC Barcelona, Johan Cruyff, i les zones per aplicar-les.

La Fundació Cruyff aposta per unir l’esport i el joc i portar-los més enllà, fins conjugar-los amb valors com la cooperació, la responsabilitat o la igualtat d’oportunitats per a tots els nens a l’hora de practicar esport. És en aquest sentit on Johan Cruyff va incidir: estendre les mateixes oportunitats a tots els infants per jugar i lluitar perquè cap d’ells veiés privat el seu accés al joc. Seguint el llegat de l’astre holandès, la fundació dirigida per la seva filla, Susila Cruyff, ha fet arribar arreu del món patis 14, Cruyff Courts (espais on es pot practicar futbol adaptat) i competicions d’esport adaptat.

El tercer Pati 14 dels set martorellencs

L’Escola Juan Ramón Jiménez ha estat la tercera de Martorell que compta amb el suport de la Fundació Cruyff. Al seu pati compta, des d’avui, amb una pista d’atletisme, un cercle de boles a terra, un cercle de jocs, i una paret amb números per treballar la punteria. L’Escola Mercè Rodoreda va ser-ne la pionera i el Vicente Aleixandre va seguir-la el mes d’octubre.

L’acte ha estat dirigit pel periodista Edgar Fornós, que ha parlat als alumnes de l’escola sobre la figura de Johan Cruyff i n’ha fet les comparacions amb el jugador del FC Barcelona, Leo Messi, o l’entrenador del Manchester City Pep Guardiola, qui també va formar-se a La Masia i va dirigir l’equip blaugrana en la seva millor època dels darrers 10 anys. El sotsdirector de la Fundació Cruyff Sander Waare, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, han estat presents a l’acte.

Els alumnes del Juan Ramón Jiménez han desfilat pel pati de l’escola després de fer-se les fotos amb la mascota i han portat 14 cartells amb els 14 valors que han treballat i que volen que s’apliquin al seu pati. La directora del centre educatiu, Àngels Saborit, ha destacat que el pati 14 canviarà la manera de veure la zona d’esbarjo dins l’escola.

Àngels Saborit, director Escola Juan Ramón Jiménez

Per primer cop aquest curs, l’Escola Juan Ramón Jiménez ha creat la figura dels mediadors, que intervenen en els ètits conflictes que es puguin proiduir a l’hora del pati. Sota la supervisió dels mestres, aquests alumnes, de sisè de Primària, intervenen en els xocs que es donin durant l’esbarjo.

De la seva banda, el sotsdirector de la Fundació Cruyff, ha parlat del canvi que estan fent en les escoles que tenen un Pati 14. “Més color, més alegria, per convidar els nens a jugar”, ha destacat.

Sander Waare, sotsdirector Fundació Cruyff

Martorell, seu de les semifinals del torneig 6vs6

A Martorell, la Fundació Cruyff ha trobat un filó. El Cruyff Court que va estrenar l’exfutbolista del FC Barcelona Hristo Stòixkov fa prop de tres anys va ser la primera pedra d’aquest camí. L’estrena dels tres Pati 14 ha refermat la seva aposta i des de fa dos cursos, és la seu del torneig escolar de futbol de 6vs6. Enguany, com la temporada passada, el Cruyff Court ubicat al camp de les Carolines acollirà la jornada local i també la semifinal prèvia a l’estatal.