Els Capgrossos pujaran diumenge a l’Ataix per posar-hi un pessebre

2150
Capgrossos i Flabiolaires dels 4 Dracs, a la 35a Festa del Flabiol d'Arbúcies (Foto: Joan Carles Ambrojo)
Capgrossos i Flabiolaires dels 4 Dracs, a la 35a Festa del Flabiol d'Arbúcies (Foto: Joan Carles Ambrojo)

Integrants dels Capgrossos de Martorell pujaran aquest diumenge 4 de desembre a la serra de l’Ataix amb la intenció d’instal·lar un petit pessebre al castell de Rosanes. L’entitat recull així una tradició que es duu a terme a diverses poblacions de Catalunya i la porta a casa nostra. Serà una de les accions que marcarà l’agenda nadalenca d’aquesta associació.

El president de la colla dels Capgrossos de Martorell, Josep Segura, explica que “la idea va sorgir d’una noia del grup que forma part del món excursionista. Ens ho va proposar, vam comprovar que a Martorell cap entitat ho feia i ens va semblar una bona idea posar-ho en pràctica”.

Josep Segura, president de Capgrossos de Martorell

Tot i que inicialment s’havia previst com a hora de sortida les 09.00h, Segura rectifica: “Sortirem finalment a les 10.00h des de la plaça de l’Església”. La intenció és “posar el pessebre en un raconet al Castell de Rosanes. Allà cantarem nadales amb l’acompanyament dels flaviolaires, esmorzarem, instal·larem un cartell per demanar que es respecti i el recollirem un cop passades les festes”.

Els encarregats de pujar el pessebre “seran els nens, acompanyats de les famílies, de tothom qui ens vulgui acompanyar i potser també d’algun capgròs”, afegeix el president.

Josep Segura, president de Capgrossos de Martorell

No serà l’única activitat de la colla abans d’acabar el 2022. Aquest dissabte s’afegiran a la jornada solidària de suport a la investigació contra la malaltia de l’ELA que organitza el Club d’Hoquei Martorell.

A més, el dissabte 17 de desembre seran presents a la VII Caminada Solidària que organitza l’Escola Lola Anglada, i el dia següent organitzen un vermut de gralles (12.30h) a la plaça de la Vila, amb els Grallers del Diable, els Flabiolaires dels 4 Dracs i convidats.

Josep Segura, president de Capgrossos de Martorell

Totes dues activitats són a benefici de La Marató de TV3, que aquest any es dedica a la salut cardiovascular.