SEAT confirma la producció del Cupra Tavascan a la Xina

1072
Foto: Cupra

L’empresa SEAT, amb seu a Martorell, fabricarà per primera vegada en els seus 70 anys d’història un model a la Xina, i serà el nou SUV elèctric Cupra Tavascan. El primer Cupra fet a la Xina serà realitat en menys d’un any.

El primer cotxe que sortirà a finals del 2023 de la nova megafactoria de Hefei serà de la marca Cupra, que és la amb què el grup està fent el llançament de tots els models elèctrics. Tot i que el nou Cupra Tavascan es fabricarà a la Xina, inicialment no es vendrà al mercat xinès, com a mínim no amb el nom de la marca Cupra. Una possibilitat seria vendre’l amb la marca Volkswagen, més coneguda al gegant asiàtic, però encara està per confirmar.

El Cupra Tavascan produït a la Xina i ideat a Barcelona es vendrà, però, a la resta del món amb aquest mateix nom. És un SUV de gamma més alta que, per exemple, el Cupra Born (equivalent a un León) i busca aproximar-se més a un Tesla o un Audi per captar el consumidor que pot permetre’s un elèctric.

Que es fabriqui a la Xina no afecta a priori la planta de Martorell, ja que no està ni estava preparada per fabricar aquest tipus de vehicles elèctrics quan es va prendre aquesta decisió. Si no es feia a la Xina, corria el risc de no fabricar-se enlloc. Per això és clau l’electrificació de la planta de Martorell.

La fàbrica on es farà, la de Hefei, és de les més modernes del grup. Pertany a l’antiga JAC, de la qual Volkswagen va acabar prenent el control, i té una capacitat de 350.000 unitats, on es treballarà amb cel·les i bateries de la també xinesa CaTL.