Andreu González promociona a casa la seva novel·la ‘Liquideu Einstein’

783
Presentació 'Liquideu Einstein' d'Andreu González

L’escriptor martorellenc, Andreu González, ha presentat aquest dijous el seu últim llibre, Liquideu Einstein, al saló d’actes de la Biblioteca Francesc Pujols. A la compareixença, hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, i ha estat conduïda pel periodista Humbert Ruíz.

L’apòleg ens transporta a l’any 1923, quan Albert Einstein, aleshores ja el científic més destacat del planeta, va visitar Catalunya per impartir diverses conferències sobre les teories més avançades de la física moderna. La novel·la conta les astúcies de la ultradreta Alemanya que planeja liquidar-lo, aprofitant aquesta visita a les terres catalanes.

Darrere d’aquest argument, hi ha una feina de contextualització històrica que, segons explica l’autor, pretén retratar la Barcelona de principis del segle XX “en què hi havia aquella efervescència dels nacionalismes espanyol i català en construcció. Al llibre hi són aquestes tensions polítiques, i s’expliquen els canvis socioculturals que estan a punt de passar, com és el pronunciament de Primo de Rivera. D’altra banda, en aquesta conjuntura, a Alemanya també hi havia problemes derivats del Tractat de Versalles i de les condicions que els vencedors havien imposat als vençuts”.

Andreu González, autor de Liquideu Einstein.

Liquideu Einstein “és una novel·la que barreja la ficció i la realitat, de manera que el lector no sap ben bé on acaba una i comença l’altra. És veritat que Einstein va venir a Barcelona al mes de febrer del 1923, però després cal imaginar què hauria passat si una organització d’extrema dreta hagués atemptat contra ell, que era jueu i d’un perfil ideològic similar al Ministre d’Afers d’Exteriors alemany, assassinat en mans dels feixistes”.

Andreu González, autor de Liquideu Einstein.

Aquesta no és l’únic llibre publicat per Andreu González, sinó que n’ha escrit més d’una vintena d’estils literaris variats. Alguns dels seus títols més recents són Epigrames de Telobis (Meteora, 2017), 365 acudits per a indepes (Cossetània, 2015) o Manual d’autoajuda per a catalanoparlants (Cossetània, 2019).