Els esplais de gent gran donen a conèixer el programa d’activitats del curs 2017-18

2132
31è aniversari Esplai Gent Gran La Vila
31è aniversari Esplai Gent Gran La Vila

Mantenir-se actiu, tant físicament com mental, aconsegueix alentir o atenuar els efectes de l’edat, i repercuteix favorablement en les persones i en la societat. Sota aquesta premissa, els esplais de gent gran de Martorell ofereixen una àmplia oferta de tallers, accions de voluntariat, xerrades i excursions pel curs 2017-18. Com a novetat, incorporen activitats intergeneracionals als centres escolars.

Segons ha avançat el regidor de Gent Gran i Salut, Albert Fernández, entre les activitats adreçades a gent gran i majors de 55 anys destaquen el taller de teatre, el de cant coral, el de ball, dibuix i pintura a l’Esplai de Gent Gran de Buenos Aires; i el taller de musicoteràpia i el de ioga a l’Esplai de La Vila.

Altres activitats són la formació en noves tecnologies a les aules d’informàtica dels esplais on s’ensenya iniciació, disseny i creació de documents de text, retoc fotogràfic, funcionament d’Internet, ús de xarxes socials i telèfons intel·ligents. També s’ofereix el taller ‘Mou la ment’, sessions de Txikung, competicions de petanca i de jocs de taula. Els usuaris poden apuntar-s’hi a fer sortides i excursions amb els esplais o amb l’IMSERSO, així com realitzar voluntariat amb el suport d’entitats benèfiques.

Albert Fernández, regidor Gent Gran i Salut

Durant tot l’any, la Regidoria de Gent Gran i Salut promou el cicle de xerrades ‘Gent Gran i Salut’ en què els professionals assessoren els usuaris sobre la prevenció de determinades malalties associades a l’edat, el bon ús dels medicaments, la importància de seguir els tractaments, com consultar l’historial clínic des de casa, bons hàbits físics i alimentaris, i l’aplicació d’estratègies per contribuir al benestar i creixement personal per tal de viure en positiu.

L’escoleta dels avis i les àvies

En col·laboració amb la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, els usuaris dels esplais visiten periòdicament les escoles martorellenques per tal de compartir una estona amb els alumnes, explicar-los un conte o ajudar a millorar el seu aprenentatge lector. “És una experiència nova que comencem aquest any i que creiem que pot tenir molt bona acollida. Ja hi ha unes 5 escoles a Martorell que s’hi han afegit i pot tenir bon èxit perquè els avis s’ho han pres amb molta il·lusió”, ha indicat el regidor.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut

Per a informació i inscripcions als esplais (5,7 euros al mes) cal adreçar-se a qualsevol Oficina d’Atenció al Ciutadà: Pavelló Esportiu Municipal, Centre Integral d’Esport i Salut, Oficines del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM), Complex Esportiu La Vila i Complex Educatiu Torrent de Llops. També als esplais de gent gran i a la Unitat per a la gent gran activa. Desgarregar el programa d’activitats 2017-18.

31è aniversari dels esplais

Els esplais d’avis han celebrat aquest any el seu 31è aniversari amb “molt bona salut pel nombre de gent que hi va, per l’activitat que hi ofereixen i pel dinamisme de les persones que hi ha al capdavant de les juntes”, ha subratllat Fernández.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut

L’Esplai de Gent Gran de La Vila va organitzar aquest dissabte passat un berenar per a 140 persones a la Casa de Cultura. Els assistents s’ho van passar d’allò més bé amb les actuacions còmiques i musicals de la companyia El Naufragi, formada pels mateixos usuaris. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Albert Fernández, Míriam Riera i Sergi Corral, van voler acompanyar-los en aquesta vetllada. L’Esplai d’Avis de Buenos Aires va fer la seva festa el passat 8 d’octubre amb un dinar i ball amb música en directe. L’11 d’octubre van gaudir d’un berenar i el lliurament de premis del concurs de petanca, parxís i dòmino. Aquest any l’equip de petanca va comptar amb la participació d’usuaris del Centre Ocupacional Can Serra.