Els instituts del Baix Nord presenten a Martorell alguns dels millors treballs de recerca fets aquest curs

439
23è Fòrum Treballs de Recerca Baix Llobregat Nord

Aquest matí ha tingut lloc al Centre Cultural l’acte inaugural i lliurament de diplomes del 23è Fòrum de Treballs de Recerca del Baix Llobregat Nord. L’esdeveniment ha estat organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat 7, i una dotzena de centres de Secundària de la comarca. Els alumnes de 2n de Batxillerat hi han exposat en públic alguns dels millors treballs de recerca fets durant aquest curs.

Enguany, s’hi han exposat treballs de recerca dels instituts Voltrera (Abrera), El Cairat (Esparreguera), El Castell (Esparreguera), Joan Oró (Martorell), Pompeu Fabra (Martorell), La Mercè (Martorell), Creu de Saba (Olesa), Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa), El Palau (Sant Andreu de la Barca), Montserrat Roig (Sant Andreu de la Barca), Montserrat Colomer (Sant Esteve Sesrovires) i Daina Isard (Olesa).

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i la inspectora d’Educació i presidenta de la Comissió del Pla de Formació de Zona, Carme Matas.

“És una oportunitat única per compartir i celebrar el treball rigorós dels instituts del Baix Llobregat Nord. Una mostra clara de l’esforç, creativitat i passió que els estudiants heu dedicat a fer projectes de recerca. Els treballs, no només reflecteixen els vostres coneixements acadèmics, sinó també la vostra capacitat d’indagar, analitzar i presentar la informació de manera crítica i innovadora”, ha expressat la inspectora Matas.

Carme Matas, inspectora d'Educació i presidenta Comissió Pla Formació Zona

L’objectiu del Fòrum és esdevenir “una plataforma per a la divulgació del coneixement, on els estudiants pugueu compartir els vostres descobriments amb la comunitat educativa. També és una excel·lent oportunitat per fomentar l’intercanvi d’idees, fomentar el debat acadèmic i inspirar futurs projectes de recerca. Heu iniciat un emocionant viatge de coneixement i aprenentatge i espero us inspiri a continuar explorant, qüestionant i creixent en la recerca del coneixement”, ha afegit.

Carme Matas, inspectora d'Educació i presidenta Comissió Pla Formació Zona

L’alcalde Fonollosa ha felicitat els alumnes “per la gran feina que heu fet durant el curs” i els ha animat a continuar ferms amb la preparació de Selectivitat, que tindrà lloc entre els propers 4, 5 i 6 de juny. “És un dels exàmens més rellevants del vostre procés d’aprenentatge. Us recomano que us esforceu molt i, si us va bé, passeu un gran estiu per començar la nova etapa, que serà fantàstica i molt diferent a la que esteu vivint ara”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Una quinzena de treballs dels instituts martorellencs

IES Pompeu Fabra: ‘Analitzem la verdor de Catalunya’ de Gerard López i Fabián Birch; ‘Disseny de la marca de la imatge del perfum Artemiss’ de Queralt Barrera, Paula Mérida i Anna Mora; ‘Efectes de la cafeïna sobre el creixement vegetal’ de Cèlia Campos i Júlia Campmany; ‘Creació del Manual d’Identitat Visual i Corporativa d’una marca de roba sostenible’ d’Ingrid Asensio López i Ivana García; ‘Genètica i Tacrolimús’: Lluitant contra el rebuig renal’ de Carla Tosca i Ona Casao; ‘Proceso creativo del diseño de personajes en una novela gráfica’ d’Andrea Jura, Arantxa Pérez i Ariadna Ruíz; ‘Economia submergida’ de Gabriel Largo i Ivana Vaz, i ‘Videjocs, creació d’una demo’ de Nayara Vicente i Abigail Heredia.

IES Joan Oró: ‘Anàlisi de les violències masclistes i estudi d’ajudes i protocols a Martorell’ de Lucía Sáenz de Pablo i Júlia Alemany; ‘Investigació del desenvolupament de la robòtica en l’àmbit acadèmic’ d’Àngel Gabriel i Aaron Ortiz; ‘Anàlisi i comparació de l’efecte de pressió arterial segons el sexe, la cafeïna i la genètica’ de Irene Ruíz Montero i Ainhoa Gómez, i ‘Currículums divergents: una solució a la desocupació dels joves de 16 a 22 anys’ de Nihad Taidi Laamiri i Nora Palau.

Col·legi La Mercè: ‘La ràdio: un procés creatiu a l’abast de tothom?’ de Queralt Puig i ‘La luminiscència’ de Joan Miralles.