Programa 'Projectes Singulars'

La quinzena de participants del ‘Projectes Singulars’ està fent pràctiques del curs de formació a mida ‘Gestió de magatzem i logística’ a diferents empreses de Martorell i rodalies. El curs va iniciar-se aquest gener amb la part teòrica, i des del passat 16 de febrer ha engegat la pràctica. Els programa és una aposta del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per orientar laboralment els joves.

L’objectiu és capacitar els participants per treballar en l’àmbit logístic, formant-los en tasques específiques i facilitant-los l’obtenció dels carnets de carretons elevadors i de manipulació d’aliments. Té una durada de 110 hores, en les que s’han treballat aspectes com ara la logística, inventaris, magatzem i comandes, entre d’altres, i han obtingut dos mòduls obligatoris: de sensibilització ambiental i d’igualtat de gènere.

Per completar la formació, els joves han fet 50 hores de pràctiques en empreses col·laboradores, contactant amb el món laboral i aplicant els conceptes adquirits. N’han acollit l’empresa Vira Brands (7 joves); Carrefour Martorell (1); Indoostrial S.L. d’Esparreguera (2) i la Fundació CARES d’Esparreguera (1).

Durant aquestes pràctiques s’han practicat els coneixements assolits a la teòrica: la realització d’operacions auxiliars de magatzem, recepció, desconsolidació, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues i descàrregues, de manera coordinada o en equip.

Tutorització, orientació i visites entorn productiu i social

També s’han programat visites a l’entorn productiu -magatzems de Carrefour i Ferreteria Gili- i social, a la Fundació CARES -que ofereix feina a persones amb discapacitat o risc d’exclusió social-; al Banc d’Aliments de La Creu Roja del Baix Llobregat Nord; a les residències de la gent gran -fent postals de Nadal i sessions sobre l’ús de tecnologies per als usuaris-; a Càritas Esparreguera, creant un Memmory de suport al reforç escolar i al ‘Porta85’, que acompanya i dona suport a majors de 85 anys o més que viuen sols.

En paral·lel, el programa ha inclòs activitats per millorar el currículum, l’entrevista de feina i el taller ‘Jo t’entenc, tu m’entens?’ de la Xarxa Nacional emancipació juvenil (XNEJ) treballant l’escolta activa, l’assertivitat i l’empatia. S’ha programat un taller per treballar les competències professionals amb dinàmiques grupals en processos de selecció de personal, i
finalment es farà una sessió grupal de sensibilització per treballar les competències emprenedores amb la col·laboració d’Ana Millán, tècnica del Molí Empresa.

Projecte ‘Jove, tu decideixes’

La Regidoria de Promoció Econòmica i el Consell Comarcal del Baix Llobregat van iniciar el passat setembre un nou projecte singular d’ocupació ‘Jove, tu decideixes’, per a joves en situació d’atur i que no formen part dels sistemes d’educació i formació.

Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya; el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu. Pretén reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals amb actuacions per millorar l’ocupabilitat, realitzant orientació laboral i formació professionalitzadora a través de l’adquisició d’experiència laboral.