Els Mossos d’Esquadra immobilitzen l’autobús d’Hazte Oír al peatge de Martorell

7061
Autobús 'Hazte Oír'
Autobús 'Hazte Oír'

Aquest migdia, una patrulla dels Mossos d’Esquadra ha immobilitzat l’autobús d’Hazte Oir després d’interceptar-lo a l’AP-7, a l’alçada del peatge de Martorell quan es disposava a entrar a Barcelona. Els agents han retirat el vehicle a un dipòsit de Castellbisbal.

L’autobús no incomplia cap mesura de seguretat en el trànsit sinó que ha estat en aplicació de les mesures cautelars sol·licitades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha obert un expedient sancionador, on fixa una multa, per incomplir l’article 24 de la Llei 11/2014, que garanteix els drets de gais, lesbianes, bisexuals, intersexuals, transgèneres i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La sanció a la qual s’enfronta ara l’entitat s’estén entre els 170 euros i els 3.000.

L’arribada de l’autobús ha comportat protestes contra l’associació. El portaveu de l’entitat Hazte Oír, que estava a Pallejà aquest matí esperant el vehicle per fer declaracions als mitjans, ha estat increpat per mig centenar de persones. Ahir el consistori d’aquesta localitat baixllobregatina ja havia prohibit l’acte que tenia previst fer l’entitat, en considerar que la campanya incompleix l’ordenança de Convivència Ciutadana i no respecta la diversitat ètnica, cultural, religiosa o sexual.