Jordi Jané: “els fets delictius a Martorell han disminuït un 8,5%”

1741
Visita del conseller d'Interior Jordi Jané a Martorell
Visita del conseller d'Interior Jordi Jané a Martorell

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha presidit aquesta tarda la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Martorell, junt amb l’alcalde Xavier Fonollosa. Jané ha explicat que els indicadors de seguretat de Martorell corresponents a 2016 estan tretze punts per sota de la mitjana de Catalunya, amb 51,2 fets delictius per 1.000 habitants, per 65 del conjunt del país. Els fets delictius han disminuït un 8,5% el darrer any.

Baixen els delictes contra les persones i el patrimoni

Jané, de visita oficial a la població, ha destacat que “el més positiu és que les dades de fets delictius baixen a Martorell, i ho fan més de quatre cops que el global de Catalunya, on la disminució és d’un 1,9%”.

Jordi Jané, conseller d'Interior
Visita del conseller d'interior, Jordi Jané
Visita del conseller d’interior, Jordi Jané

El total de delictes contra les persones disminueix un 24,6%, i els delictes contra el patrimoni ho fan un 11,5%. El conjunt de robatoris amb força en general han baixat un 14,8% i els robatoris amb violència i/o intimidació han disminuït un 27,3%. Destaca el tipus de robatori amb força a domicili, empresa i establiment, que han disminuït un 9,1%, un 24% i un 33% respectivament. Aquest fet es deu, pel conseller, a “la bona feina que especialment desenvolupen el cos dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Martorell, que fan patrullatges mixtes i que creen binomis molt efectius. Hi ha una excel·lent relació entre aquests dos cossos i amb els altres, que fan actuacions més específiques”.

Jordi Jané, conseller d'Interior

La reunió també ha comptat amb la participació de la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto; el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Antoni Antolín, i l’inspector cap de la Policia Local de Martorell, Angel Luís Pérez. Regidors de l’equip de govern i de l’oposició han donat també la benvinguda al conseller.

L’alcalde Fonollosa ha agraït “la presència del conseller d’Interior a Martorell coincidint amb la celebració de la Junta de Seguretat Local” i ha refermat que “a Martorell els darrers anys han anat baixant els fets delictius i estem per sota de la mitjana catalana. Això és molt important”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Signatura al llibre d’Honor de Martorell

Abans de l’inici de la sessió, el conseller ha signat al llibre d’Honor de l’Ajuntament de Martorell i ha rebut de mans de l’alcalde Fonollosa una làmina amb una il·lustració històrica del Pont del Diable i una reproducció a petita escala de la figura del Diable.

Làmina commemorativa de la visita oficial
Visita del conseller Jané a Martorell 05
Visita del conseller Jané a Martorell