Els Mossos intensifiquen la vigilància a zones rurals de Martorell i rodalies en l’època de la fruita dolça

2057
Campanya de la fruita dolça dels Mossos d'Esquadra
Campanya de la fruita dolça dels Mossos d'Esquadra

L’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra de Martorell desenvolupa des de maig i fins a finals d’aquest mes la campanya de la fruita dolça a un total de 8 municipis de l’àrea del Baix Llobregat Nord. El cos policial incrementa la vigilància a les àrees rurals per a evitar els furts de fruita dolça i material als pagesos. Per a fer-ho, estableix més controls i un contacte molt més directe amb els agricultors per detectar qualsevol indici d’un possible robatori.

La campanya de la fruita dolça es duu a terme al Baix Llobregat Nord per tercer any consecutiu. Els objectius principals que persegueix són els d’intentar reduir el número de delictes a l’àmbit rural, especialment robatoris de fruita i verdura i d’instrumental agrícola en l’època de màxima producció, resoldre de manera més eficaç els casos que es produeixin, generar molta més informació i treball coordinat amb la pagesia i augmentar la sensació de seguretat al territori.

Per tot plegat, els Mossos han intensificat la vigilància amb més patrulles als camins rurals i a les explotacions agrícoles de Martorell, Esparreguera, Olesa, Abrera, Collbató, el Bruc, Sant Esteve Sesrovires i Castellví de Rosanes, amb el suport d’agents rurals i policies locals. “És una zona en la que, entre maig i setembre, es recullen fruits com ara les cireres o els préssecs, i coincideix amb un increment de furts. Per a evitar-los, intensifiquem el patrullat per aquestes zones, especialment als camins, fem controls de pas a les entrades i sortides, contactem amb els pagesos per a que ens expliquin quin és el seu dia a dia i els moviments que fan i intercanviem tot tipus d’informació amb ells”, desgrana l’inspector de l’Àrea Bàsica Policial de Martorell, Antoni Mestre.

Antoni Mestre, inspector de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a Martorell

Les patrulles ofereixen també consells de seguretat als pagesos com ara no deixar a l’exterior cap eina que pugui facilitar forçaments als accessos, disposar d’un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie, instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d’emergències 112 si s’observa gent o vehicles no coneguts pels voltants.

Antoni Mestre, inspector de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a Martorell

La campanya es perllongarà fins a finals d’agost, però Mestre reconeix que “els resultats estan sent satisfactoris, més que per xifres, perquè estem contactant molt i coneixent els pagesos, les seves agrupacions i el món rural en general, i ens estan donant un retorn molt positiu. Ells estan contents i creiem que els donem un bon servei, que ha de continuar en el futur”. L’inspector conclou amb la recomanació “que els pagesos denunciïn més els petits furts que pateixin. Per això, els facilitem poder fer la denúncia a la mateixa explotació. I si no, disposen de les nostres dependències de Martorell obertes les 24 hores del dia”.

Campanya de la fruita dolça dels Mossos d'Esquadra
Campanya de la fruita dolça dels Mossos d’Esquadra