Els motoristes amb Vespa de la colla Pop corn s’alcen amb el primer premi del Carnaval

1225
Guanyadors Carnaval 2017
Guanyadors Carnaval 2017

Les Vespes dels anys 60 de la colla Pop corn han guanyat el primer premi de Carnaval, dotat amb 600 euros. El segon premi ha estat per Fantasia grup i la disfressa ‘Ojos de la noche’ (400 euros) i el tercer, a la millor coreografia, per la colla Pluja d’idees amb ‘Marturellenkes’ (200 euros). El premi Martorell Saludable ha recaigut en ‘L’hort dels Capgrossos’. El Carnaval ‘Martorell es transforma’ ha aplegat més de 2.000 persones i 43 colles participants.

Les membres de l’associació de botiguers Fem Vila, Clara López i Carla Vives, disfressades d’Alícia en el país de les meravelles, han estat les encarregades de fer el pregó, des del balcó de l’Ajuntament. “El motor de l’entitat és aixecar cada dia les nostres persianes per fer un barri millor. Entre tots volem fer Vila. Deixant enrere el passat i el cantó fosc de la força, ens hem fet un lífting per fer un barri més jove, amb més empenta, deixant enrere les preocupacions. Ompliu aquests carrers de ball i color, invoqueu l’esperit del Carnestoltes i transformeu-vos com nosaltres volem transformar el barri”, han dit.

El pregó ha donat pas a la Flash Mob, novetat d’aquest any, que ha congregat centenars de persones ballant al uníson Sax de Fleur East, sota una pluja de confeti. Monstres, llaminadures, rellotges dalinians, hippies, punkies, princesses, soldats britànics, videojocs, mussols, zombies, conills sortint del barret, bussejadors o superherois han iniciat la rua, a les 18.00h, que ha recorregut el pàrquing del Vapor, carrer de l’Aigua, plaça de l’Església, portal d’Anoia, carrer de Pau Claris, avinguda dels Germans Martí, plaça del Vi i Rambla de les Bòbiles fins a Ca n’Oliveres.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, ha destacat l’alta implicació dels martorellencs en la festa, l’elaboració de les disfresses i la motivació dels participants, que no han parat de ballar durant la rua. “Ha estat una jornada molt divertida per a tots i una sorpresa perquè també l’alcalde i els regidors ens hem volgut disfressar, per primer cop, d’autoritats de principis del segle XX”.

El tècnic de Cultura, Ricard Pardo, ha destacat l’evolució que ha experimentat la festa amb un exponencial augment de participants. “Fa una dècada al Carnaval hi participaven unes 300 persones i hem aconseguit sumar-ne més de 2.000 persones. La gent participa a la rua, es queda a sopar i també a ballar a Ca n’Oliveras. Hi ha tres festes en una i cobrim tot l’espectre de públic: juvenil, familiar i infantil”.

L’Àngela i la seva colla porten sis mesos preparant la seva disfressa de llaminadures. “Cada any participàvem amb disfresses comprades, però aquest any les hem fet nosaltres mateixos. Anem plens de caramels i llaminadures, i les noies són les que més llueixen amb la seva faldilla de marshmallows (núvols)”, ha dit.

La Leire i l’Álvaro formen part d’un grup familiar en què “les noies van de conill que surt d’un barret i els nois de mags amb barret de copa”. Els hi agrada participar del Carnaval perquè “és un dia molt divertit i màgic, en què pots convertir-te en qui vulguis per unes hores”.

La colla d’en Juanma s’ha disfressat de rellotges tous dalinians: “volíem fer una temàtica diferent, vam buscar quadres d’art i ens vam quedar amb d’en Dalí. Som una cinquantena de persones vestits de rellotges i un Dalí. També portem una carrossa amb una reproducció del quadre del pintor surrealista”.

Pares, mares, nens i nenes de l’Esplai Guspira s’han disfressat d’entranyables monstres. La Mari Àngels ha explicat que, per combatre el fred, “anem amb vestits de pèl de cos sencer, en color verd, taronja o rosa, amb banyes i tres ulls”.

L’Anna ha anat vestida de mussol, “amb plomes, cua, ales, lluentons, alegria i festa”. La seva colla ha trigat sis mesos a elaborar la disfressa, que ha estat mereixedora del segon premi.

Festa a Ca n’Oliveras

La caravana carnavalesca ha arribat a Ca n’Oliveras cap a les 20.30h. Mitja hora més tard, s’han lliurat els premis i l’Espai Dansa ha fet un espectacle de La bella i la bèstia. El sopar, amb 1.700 comensals, ha precedit el ball de Carnaval, apte per a tots els públics, a la Nau 2, a càrrec de Pablo Picón discjòquei del programa Circuito Virtual de Ràdio Martorell. A la 01.00h, ha començat la sessió golfa de la Festa Transforma’t, per a majors de 16 anys.

Carnaval Infantil
L’Esplai Guspira celebrarà aquest diumenge el Carnaval Infantil a la plaça de les Cultures. A les 11.00h, faran ball de disfresses i inscripcions al concurs. A les 12.00h, començarà la rua infantil pel carrer Corbera de Llobregat, avinguda Camí Fondo i carrer Esparreguera fins arribar novament a la plaça de les Cultures.