L’Esplai Guspira congrega 300 persones al Carnaval Infantil a l’entorn del Centre Cultural

1066

La plaça de Les Cultures s’ha convertit aquest matí en un gran parc infantil amb tallers, actuacions de circ, música i desfilada de disfresses. El Carnaval de l’Esplai Guspira ha tornat a ser un bon reclam per a les famílies i una alternativa lúdica i educativa per als menuts. La festa ha congregat unes 300 persones, entre elles l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Míriam Riera, Cristina Dalmau i Albert Fernández.

“El grup Filigranes ha amenitzat la festa amb un espectacle de circ i pallassos que ha deixat embadalits els més petits”, ha dit Clara Ruiz, monitora del Guspira. “Hem comptat amb inflables i un mural on els nens i nenes han pintat com els agradaria transformar Martorell”.

Un centenar d’infants han participat a la cercavila per la plaça de Les Cultures, el carrer Corbera de Llobregat, l’avinguda del Camí Fondo i el carrer d’Esparreguera. Tot seguit, han fet una desfilada per a que el jurat acabés de valorar les seves disfresses.

L’Adriana, vestida d’arc de Sant Martí, ha guanyat el premi a la disfressa més original. La Núria, disfressada de peixera, s’ha alçat amb el premi a la millor disfressa, i el premi familiar ha estat per Les marietes.

Els petits somien ser
La Isabel i la Lídia han volgut ser gimnastes per un dia. “Ens hem posat un maiot, unes mitges de color carn i unes bambes”, ha descrit la Isabel. Els hi agrada la festa de Carnaval “perquè podem fer el ‘tonto’ sense que ningú no ens digui res”, ha apuntat la Lídia.

Cara pintada de blanc, guants i tirants. Tot i anar vestit de mimo, l’Izan ha parlat clar: “m’agrada el Carnaval perquè et pots divertir, disfressar i gaudir amb els amics de les seves disfresses”.

La Sandra semblava orgullosa d’haver-se transformat en “una papallona blava i negre”, amb tota mena de detalls: maquillatge, antenes, llaç i ales. Ha voletejat per tota la plaça i ha assegurat haver aprofitat al màxim la setmana de Carnaval.

La calavera de la samarreta no esborrava el gest dolç de l’Ainara, que anava vestida de pirata, amb barret vermell, faldilla negre i groga, i cinturó negre i daurat. Ha confessat que la desfilada és la part de la festa que més ha gaudit.

Esplai Guspira, 10 anys
Amb una cinquantena d’infants i joves, d’entre 3 i 17 anys, l’Esplai Guspira és una entitat juvenil que treballa, des de fa una dècada, en l’àmbit de l’educació en el temps de lleure. “La nostra tasca és la d’induir els infants a que aprofitin el seu temps lliure, alhora que aprenen uns valors que d’una altra manera no els serien tan propers”, ha dit la monitora Amanda Cantalejo.

Part dels seus objectius se centren en el respecte a les diferències individuals, aprendre hàbits d’ordre i neteja per tal de buscar l’autonomia personal, la tolerància i el respecte amb el medi ambient i desenvolupar des de ben petits l’esperit crític dels nens i nenes.

“Fomentem una educació basada en els drets humans i els dels infants, tot potenciant el treball en grup, les habilitats individuals i les diverses maneres de ser i d’actuar amb persones en un entorn diferent al familiar o escolar, aprenent a viure i gaudir del nostre temps lliure; i tot això ho aconseguim mitjançant els jocs i un bon ambient on divertir-se i passar-ho d’allò més bé”, ha subratllat.