Martorell dona suport al Pacte Nacional per a una Societat Digital, impulsat per Localret

1281

Martorell s’ha adherit al Pacte Nacional per a una Societat Digital, que impulsen el Govern de la Generalitat, les quatre diputacions, les entitats municipalistes i Localret. L’objectiu és desplegar i coordinar les infraestructures tecnològiques que assegurin la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans i empreses de Catalunya i consolidar l’administració digital.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Intern i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat va exposar en la sessió del darrer ple de febrer que “amb aquest Pacte Nacional, el Govern, les diputacions i les entitats municipalistes es comprometen a treballar de manera coordinada en cinc àmbits bàsics”.

Primerament, el document aboga per desplegar i gestionar les infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d’oportunitats per a tots els territoris, la ciutadania i les empreses de Catalunya.

En segon lloc, pretén impulsar una nova administració digital, que més enllà de l’extensió de l’ús de tecnologies digitals aprofiti i potenciï el seu poder transformador amb l’objectiu de fer una administració més oberta, àgil, senzilla i eficaç.

També es planteja desplegar l’estratègia de territori intel·ligent del Govern català (smartCAT), tot integrant i coordinant les iniciatives locals i supralocals i donant suport a les empreses per fer de Catalunya un Smart Region de referència internacional.

En quart lloc, adoptar les mesures i eines tecnològiques conjuntes en l’àmbit de la ciberseguretat i de la protecció dels drets de les persones i les empreses en la nova societat digital.

I finalment, desenvolupar la Indústria 4.0, tot difonent entre el teixit empresarial la importància de la disrupció que pot provocar en el mercat, capacitant capital humà per donar resposta a la demanda de nous perfils i promovent les infraestructures necessàries.