Els Pressupostos Participatius de Martorell 2021 han rebut un total de 65 propostes. Aquest any s’han pogut presentar projectes que no siguin estrictament una inversió, la qual causa els ha donat un caire més social. El període de votacions s’obrirà a partir de l’1 d’octubre, coincidint amb la Festa del Roser.

Un total de 53 propostes són de ciutadania, 12 d’entitats i una d’una institució. Majoritàriament, tenen a veure amb la millora i adequació dels espais públics i dels equipaments municipals, i amb l’entorn natural. També hi ha diverses idees relacionades amb els àmbits de l’esport, la cultura, la infància o la gent gran.

La xifra és una mica inferior a la de l’any 2019, quan se’n va presentar 79. La regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, ho atribueix a la situació sanitària, ja que “hi ha gent que ens ha comentat que les seves propostes en context COVID no els semblen adequades i prefereixen esperar a presentar-les quan la situació millori”.

Belén Leiva, regidora de Participació

La Regidoria de Participació encara no disposa de dades de les propostes dels Pressupostos Participatius dels Infants i els Adolescents perquè “vam acordar amb els centres educatius fer el procés el curs 2021-2022. Començarem la fase de propostes el primer trimestre i les votacions el segon trimestre 2022. Les propostes escollides ho seran per als Pressupostos Participatius 2021 i 2022”, ha avançat Leiva.

Belén Leiva, regidora de Participació

Com cada any, s’ha fet una campanya per donar a conèixer els Pressupostos Participatius que té com a protagonistes martorellencs i martorellenques. La regidora ha recordat que “la primera imatge, que es va utilitzar durant la fase de propostes, la vam dedicar a una representant del món sanitari, concretament, a la infermera Rafi Bueno, autora del llibre Un hotel per la COVID, on explica la seva experiència a l’Hotel Salut que es va crear a Martorell durant la primera onada de la pandèmia”.

“Durant la setmana passada , es van fer les sessions de fotos amb la resta de participants a la campanya, que es llançarà poc abans que comencin les votacions. El lema ‘Per a tu, per a mi, per Martorell’, vol posar en valor que els Pressupostos Participatius són una eina al servei de la ciutadania per a impulsar projectes col·lectius per a Martorell”.

Belén Leiva, regidora de Participació

Les votacions dels Pressupostos Participatius 2021 començaran l’1 d’octubre i acabaran l’1 de novembre. Es podran fer per la plataforma de https://decideix.martorell.cat/ i hi haurà punts de votació al carrer, sempre que les mesures anticovid no ho desaconsellin.