Els restaurants Les Vinyes i Aqqua de Martorell s’adhereixen a la campanya gastronòmica ‘Sabors de l’Horta 2018’

2553
'Sabors de l'Horta 2018'
'Sabors de l'Horta 2018'

El Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat i els restauradors de qualitat de la comarca són els protagonistes dels ‘Sabors de l’Horta 2018’. L’acció gastronòmica, impulsada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, promou el producte local i de proximitat als restaurants del territori. Els restaurants martorellencs Les Vinyes i Aqqua s’hi han adherit aquest any.

Als restaurants de la temporada anterior, 46 en total, aquest 2018 se n’incorporen 5 restaurants més de Martorell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Pallejà i Viladecans, comptant amb una cinquantena d’establiments que ofereixen durant tot l’any a les seves cartes diverses propostes culinàries amb els productes que es cultiven a l’horta del Baix Llobregat. Els productes gaudeixen del distintiu Producte Fresc del Parc Agrari que certifica la frescor, la proximitat, la temporalitat i el saber fer de la pagesia del Baix Llobregat.

‘Els Sabors de l’Horta’ és una manera de descobrir la qualitat gastronòmica de la nostra comarca. Al producte emblemàtic del Baix Llobregat, com és la carxofa Prat, s’hi sumen les cireres, els espàrrecs, les bledes, el bròquil, els calçots i una llarga llista de fruites i hortalisses que es cultiven als camps de l’àmbit del Parc Agrari, a més del pollastre Raça Prat. Destacats restauradors de la comarca, coneixedors dels matisos que s’amaguen darrere d’aquests productes, els han sabut convertir en els protagonistes de les seves cartes. És el cas dels restaurants martorellencs Les Vinyes i Aqqua Restaurant.

Antonio Adamuz, propietari del Restaurant Les Vinyes (c/ Francesc Pujols, 4), ha comentat que es van adherir a l’acció perquè “vam creure que era important tenir producte de proximitat i fresc, conèixer la nostra horta i posar-nos al dia”. “Quan tens el distintiu ‘Sabors de l’Horta’ dones tranquil·litat al client, garantia de qualitat i prestigi al local”. Adamuz ha definit la cuina de Les Vinyes com “mediterrània i tradicional: cuina de xup-xup”.

Antonio Adamuz, propietari Restaurant Les Vinyes

Jordi Bartés, gerent d’Aqqua Restaurant (c/ Gelida, 53), ha explicat que “participar d’aquesta campanya implica tocar el producte de proximitat del Parc Agrari: carxofes, pèsols, espàrrecs verd…i jugar amb tots aquests sabors amb una cuina tradicional”. D’aquesta manera, “donem suport a la pagesia i al producte de la comarca, i promocionem el restaurant i el Parc Agrari”. “La gent cada dia exigeix més i, qui surt cada dia al restaurant, vol cuidar-se i menjar bé”.

Jordi Bartés, gerent Aqqua Restaurant

Com a novetat, en el marc de les accions d’aquesta temporada, i amb la fi de conèixer d’una manera més propera els protagonistes d’aquesta acció gastronòmica, es posarà en marxa un nou pla estratègic de comunicació, que s’iniciarà amb la realització d’un vídeo promocional i posts promocionals a través de xarxes socials dels restaurants Sabors de l’Horta i el Producte Fresc del Parc Agrari.

De la mateixa manera, es realitzaran durant l’any 3 sortejos on el premi seran menús de dinars o sopars per a 2 persones centrats en els productes Carxofa Prat, Cireres i productes de la tardor, segons temporada.

Tota la informació de la campanya i dels establiments participants es pot trobar al web www.productefresc.cat.

Guia Sabors de l’Horta 2018