Els revestiments dels equipaments esportius dels Jocs Olímpics de Londres tenen el segell de Solvay Martorell

764

L’empresa Solvay, amb seu a Martorell, ha contribuït en la construcció dels equipaments esportius dels Jocs Olímpics que s’estan disputant a Londres. El 80% dels revestiments flexibles i mòbils de les instal•lacions estan dissenyats amb PVC reciclat mitjançant la tecnologia Vinyloop®. Era un requisit mediambiental que exigia el Comitè Olímpic Internacional (COI) per a contribuir en uns Jocs més sostenibles.

La tecnologia Vinyloop®, més ecològica
La tecnologia de reciclatge de PVC ha estat desenvolupada per Solvay i Serge Ferrari Group, líder europeu en la producció de làmines de PVC al món. Són productes de baix impacte mediambiental, com ha demostrat un estudi recent de la seva petjada ecològica que mostra que, en comparació amb el PVC verge, el PVC fabricat per Vinyloop® redueix el consum d’aigua en un 72%, el consum d’energia en un 46% i les emissions de CO2 un 39%.

La tecnologia de Vinyloop permet separar els compostos de PVC d’altres materials (altres plàstics, cautxú, metalls, tèxtils, etc.) per dissolució selectiva i filtració. Es precipita en micrograms de compost de PVC d’alta qualitat constant que poden ser utilitzat per un ventall molt ampli de materials basats en PVC, com ara els revestiments i els tendals per als Jocs Olímpics de Londres.