Concert dels Tres Tombs diumenge a Ca n’Oliveres, exclusiu per a socis

1333
Els Tres Tombs de Martorell 2020. Concert vermut
Els Tres Tombs de Martorell 2020. Concert vermut

Aquest diumenge, l’associació d’Amics de Sant Antoni Abat de Martorell organitza una versió reduïda de la popular festa dels Tres Tombs. Serà un acte exclusiu per a socis i sòcis de l’entitat, que se celebrarà al recinte de Ca n’Oliveres i que constarà d’un concert i repartiment de tortell i de vermut per a emportar a casa.

Els Tres Tombs de Martorell són un dels més antics del país -fa més de tres-cents anys que se celebren- i no podien faltar aquest 2021, malgrat les dificultats presents. Això sí, l’organització l’ha reduït a una matinal -habitualment se celebra en tres dies-, el diumenge anterior a la data de Sant Antoni Abat.

Serà “una píndola de tot el que fem, concentrada en dues hores i mitja”, destaca el vocal de junta Adolf Bargués. A les 12.30h començarà el concert de la Internacional Cobla La Principal de la Bisbal, i també hi haurà repartiment del tortell i d’un vermut. Els destinataris seran els 350 socis: “Ens encantaria obrir-ho a tothom, però degut a les limitacions de l’espai hem fet discriminació positiva envers els nostres socis, per premiar així la seva confiança”, destaca Adolf Bargués, qui afegeix que “el concert serà gratuït i el vermut es repartirà al final, per a que se l’emportin a casa”.

Els Tres Tombs de Martorell 2020
Els Tres Tombs de Martorell 2020
Adolf Bargués, vocal de l'associació d'Amics de Sant Antoni Abat de Martorell

Els Tres Tombs homenatja la tasca dels animals de tir i dels traginers que, durant segles, van fer una feina de transport cabdal, i també a la gent que continua cuidant aquests animals.

Adolf Bargués, vocal de l'associació d'Amics de Sant Antoni Abat de Martorell

Bargués recorda l’arrelament de la festa a Martorell: “És una de les més antigues documentats a nivell nacional, i que és molt simpàtica, agradable i de tothom qui vulgui. Per això la fem en comunió amb les entitats, ja que moltes han estat pregoneres i abanderades”. També la considera “molt diferent a les altres mostres de cultura popular a Catalunya” i en destaca la seva vitalitat: “Gaudeix de molt bona salut”.

El vocal de junta dels Amics de Sant Antoni Abat lamenta que enguany la festa tingui un format reduït i limitat per als socis de l’entitat, però recorda que “tothom pot fer-se soci per una quota irrisòria. Això els permetrà participar i gaudir de valent d’un mínim de tres activitats l’any”.