Els Tres Tombs arrenquen amb un col·loqui dels expresidents dels Amics de Sant Antoni

2820
‘Evocació i evolució de les Festes de Sant Antoni a Martorell’

El Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis ha allotjat avui la xerrada col·loqui ‘Evocació i evolució de les Festes de Sant Antoni a Martorell’, que ha donat el tret de sortida a les activitats de la Festa dels Tres Tombs 2022 a Martorell. Hi ha aplegat quatre expresidents dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, entitat organitzadora, Josep Vilella, Rafael López, Fermí Fonollosa i Pere Bel, que és el pregoner de la festa d’enguany. Els regidors Lluís Amat i Gerard Mimó hi han estat presents.

Els quatre ponents, que han presidit els Amics de Sant Antoni Abat de Martorell en diferents moments de la història, han aportat la seva visió, tant de l’entitat com de la festa. Per Pere Bel, pregoner d’enguany, “és una bona iniciativa perquè sentim diferents vivències de diverses persones, i tothom pot saber què passa dins dels Amics de Sant Antoni. Des de fora, es veuen molt boniques les passades, els balls i els concerts, però al darrere hi ha una gran feina”. Bel s’ha mostrat alhora “content de fer el pregó, perquè no l’he fet mai i és una manera de col·laborar-hi”.

Pere Bel

La festa arriba enguany a la xifra de 375 anys de celebració. Tot i això, no sempre s’ha pogut celebrar. Fermí Fonollosa va ser un dels encarregats de ressuscitar la festa, després de dos anys d’interrupció forçada. Considera que ara seria molt més difícil tornar a fer-la arrencar si es tornés a suspendre, ja que “ara hi ha menys animals i la gent cada dia vol menys maldecaps”.

Fermí Fonollosa

Un dels expresidents més novells dels Amics de Sant Antoni és Rafael López, qui ha explicat que, a més de la seva vinculació des de la presidència durant un temps, continua portant animals pels Tres Tombs.

Rafael López

Josep Vilella, tresorer de l’entitat, ha posat en valor que aquests expresidents “han deixat el càrrec però no s’han deslligat de l’associació, hi continuen col·laborant”. “Són un referent que marca la cadena d’una festa que esperem duri molt de temps i que no s’acabi”.

Josep Vilella

Vilella ha subratllat les diverses novetats d’enguany, que impliquen, en la mesura del possible, tornar a una certa normalitat. Tan sols amb algunes excepcions, “la limitació d’alguns aforaments i la recomanació de respectar les normatives de la pandèmia, i esperar i desitjar que els esforços que portem fent des de fa temps funcionin”.