Una quinzena de persones en situació d’atur ha iniciat aquesta setmana el curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’. És el darrer dels cinc cursos de Formació Ocupacional impartits enguany al Centre de Promoció Econòmica de Martorell. Les formacions són subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP 2020) adreçat prioritàriament a treballadors desocupats.

El Certificat de Professionalitat (CP) ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ per a persones a l’atur que es durà a terme de dilluns a divendres, de 15.00 a 19.30h, en sessions presencials de dilluns a dijous al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, i els divendres en modalitat telemàtica fins al mes de juliol.

El curs té una durada de 270 hores dividides en cinc mòduls formatius corresponents al CP (quatre mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 40 hores.

L’objectiu és formar l’alumne en les tasques de neteja i manteniment de superfícies, i mobiliari en edificis i locals, facilitant la seva reincorporació al mercat laboral. Durant la formació els participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal·lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

Aquesta formació permetrà l’alumne desenvolupar aquesta nova activitat professional en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà. Les principals sortides professionals a les que opten amb aquesta formació son de personal de neteja o netejador, en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador de vidres, expert en neteja d’immobles, vidrier d’edificis i netejador de finestres.

Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP 2020)

El programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l’àmbit territorial català.

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, ha aconseguit una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats per a l’any 2020-21 (FOAP 2020) per poder impartir en aquesta convocatòria cinc dels sis cursos sol·licitats de Formació Ocupacional, subvencionats pel mateix SOC i pel Fons Social Europeu.

Tot i que la convocatòria de cursos correspon a l’any 2020, les accions formatives s’estan duent a terme durant l’any 2021. El CP ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’, CP ‘Activitats auxiliars de Magatzem’, CP ‘Activitats auxiliars de comerç’, CP ‘Confecció i publicació de pàgines web’, CP ‘Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals’, ‘Alfabetització i informàtica’ i ‘Creació i gestió de la marca personal i xarxes socials en la cerca d’ocupació’.