Entitats culturals africanes demanen que els catalans puguin decidir el seu futur

904

Les associacions culturals africanes Igbo Amaka Cultural Grup, Ghana Association Pel Desenvolupament of Martorell & Sant Andreu de la Barca, l’Associació Oudiodial para la Ayuda Social Mutua i el Casal Francesc Riera, amb el suport de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya i l’Assemblea Nacional Catalana han organitzat, aquest dissabte, un acte per demanar que s’escolti la voluntat dels catalans sobre els procés sobiranista. Ha donat suport a la trobada, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

La xerrada, que s’ha fet a la plaça de les Cultures, l’ha conduïda el periodista Carles Solà i s’ha iniciat amb la presentació de les entitats organitzadores -Igbo Amaka Cultural Grup, Ghana Association Pel Desenvolupament of Martorell & Sant Andreu de la Barca, Associació Oudiodial i Casal Francesc Riera-, que han volgut fer arribar el missatge del dret a decidir als seus associats. En el cas de les entitats africanes han coincidit a dir que “som catalans d’orígens diferents que volem que se’ns escolti per construir un nou país com a gratitud per l’acollida que hem tingut”.

L’acte també ha comptat amb les intervencions de Saoka Kingolo de la sectorial d’Immigració de l’Assemblea Nacional Catalana i Abdou Mawa N’Diaye, secretari de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya. Mawa N’Diaye ha demanat poder participar en el procés perquè “ja no som immigrants, sinó ciutadans que volem donar el nostre punt de vista”. Per la seva part, Kingolo ha advertit que “ estem en un vaixell que es diu Catalunya que va a la deriva en un mar que es diu Espanya”.

La trobada Junts per la independència l’ha tancada la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, qui ha dit que “aquests són els actes que s’han de fer, des d’ara i fins al 27 de setembre, per parlar amb tots els que viuen a Catalunya perquè aquest nou país s’ha de construir entre tots”. Forcadell ha remarcat que “no estem parlant d’una Catalunya de renúncies, ni de triar una llengua. La independència és la oportunitat de fer el canvi social que Catalunya necessita. No importa la llengua ni la procedència. Compta la voluntat de compartir el futur”.

Entre el públic s’ha pogut veure al president de Súmate, Eduardo Reyes, qui ha estat demanat a adreçar unes paraules als assistents. Reyes ha afirmat que “ sóc espanyol, sí. Però no vull ser un primo ni un pringao” referint-se a l’ofec que pateix Catalunya per part de l’estat espanyol.