Entitats i particulars de Martorell sumen més de 7.300 euros contra les malalties infeccioses

704
La Marató de TV3
La Marató de TV3

Les entitats de Martorell han recollit enguany més de 7.320 euros a favor de La Marató de TV3 del passat diumenge. Les aportacions econòmiques fetes a aquesta causa es van canalitzar en accions com ara cuines i mercats solidaris, muntatges i espectacles musicals i teatrals, dinars de germanor, caminades, visites guiades i pessebres vivents. 3 centres escolars i les seves respectives ampes, associacions de veïns, entitats de caire social i cultural i una empresa s’han sumat a la causa.

L’associació de veïns del barri del Pont del Diable protagonitza cada any una activitat clàssica a favor de La Marató: la cuina i mercat solidaris. Aquest cop, la recaptació va ser de 2.950,68 euros. Els organitzadors van vendre carmanyoles de menjar que havien portat particulars i empreses de restauració i van instal·lar una taula amb un basar ple objectes a la venda. Simultàniament, la Fira de Santa Llúcia del barri de Rosanes va repartir gotets de caldo i va recaptar un centenar d’euros.

Pel que fa als centres d’ensenyament i les respectives ampes, també hi han près part. Dilluns, el Col·legi La Mercè organitzava el pessebre vivent i recaptava 468 euros. Diumenge, l’Apa del Vicente Aleixandre va sumar 1.887 euros, dels quals 484 procedien de les activitats del Tinguem cura! –caminada per l’Anoia, manualitats, photocall, pintacares, trenet de 5 polzades, triangular de bàsquet, flashmob i jocs de Lego, Kaisendo i bingo- i els altres, de l’elaboració de 1.403 origamis, que la Mútua General de Catalunya va correspondre amb 1 euro per unitat. L’Escola Lola Anglada i la seva Ampa van recollir 316 euros amb una caminada i flashmob dissabte, en la que van participar 113 persones.

Entitats culturals i socials van participar a La Marató de l’Espectacle, celebrada diumenge al matí a El Foment. Van col·laborar amb l’Aula de Teatre l’Espai Dansa; Grotescos de Camboya; Balla i Respira; Country Dance Martorell; Escola de Teatre d’Abrera i Teatre de Castellví de Rosanes. Hi van assistir unes 400 persones i la recaptació va ser d’uns 749 euros.

Finalment, l’empresa Sorea també es va afegir amb una visita guiada i dinar a les seves instal·lacions el passat 2 de desembre. Les aportacions de treballadors i particulars van ascendir a 450 euros, i l’empresa en va aportar 450 més. Era el primer cop que Sorea s’afegia a la causa de La Marató.

Més de 7,2 milions d’euros recaptats

La Marató de TV3 ja ha superat per ara els 7,2 milions d’euros per lluitar contra les malalties infeccioses, causants d’una de cada 3 morts al planeta en l’actualitat. Els diners es destinaran a la investigació de noves eines de diagnòstic ràpid, a la descoberta de nous antibiòtics contra els bacteris resistents i a l’elaboració de noves vacunes que siguin més efectives.

Les malalties infeccioses són les que s’originen per l’entrada al cos de bacteris, fongs, virus o protozous, sovint transmesos d’uns individus a uns altres, i que poden arribar a ser mortals. Es poden tipificar com a infeccions comunitàries freqüents –pneumònia, grip, gastroenteritis o infecció urinària- o comunitàries greus -meningitis, tuberculosi, hepatitis, VIH o de transmissió sexual-; la sèpsia –infeccions relacionades amb l’assistència sanitària o amb les cures de la salut-, i les infeccions del viatger -xarampió, tos ferina, diftèria, malària, dengue, Zika i la malaltia de Chagas.