El Cor Inovyn aposta per un concert de Nadal més teatral i desenfadat

1216
Cor Inovyn
Cor Inovyn

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural va ser divendres passat l’escenari escollit pel Cor Inovyn per celebrar el seu concert de Nadal. La formació de veus masculines va brindar un repertori de cançons populars, espirituals i nadalenques. L’acordionista Sonia Zurriaga va fer els acompanyaments d’un concert més atrevit i teatral que de costum.

El títol ‘Un somriure per una coral’ presentava el concert de Nadal del Cor Inovyn, que aquest any va arriscar en la posada en escena per jugar amb el públic i fer-lo partícip del repertori. Peces de Di Marzi, Rutter, Lovland o Cohen van modernitzar la selecció musical, en la què no hi van faltar els clàssics com A la nanita nana (Anònim), Belén en La Collada (Nobel Sámano), Adeste Fideles (Anònim) o Santa Nit (Franz Grüber). El president del Cor Inovyn, José Luís Ochando, va dir que es tractava d’un “concert una mica especial perquè cantem i fem teatre; combinem aquests dos aspectes escènics”.

José Luís Ochando, president Cor Inovyn

El Cor Inovyn està dirigit per Carles Farràs i el composen 24 veus masculines -ex treballadors de l’empresa, amics i altres particulars- que assagen tots els dimecres, de 17.00 a 19.00h, a les instal·lacions de l’empresa. La creació del grup data de 2001 i el seu primer concert va ser l’11 de novembre d’aquell any en un acte a Gavà amb les corals de la Societat La Igualtat. “Al principi només érem treballadors i extreballadors de l’empresa, però ara també hi ha amics i coneguts que hem anat recol·lectant perquè és molt difícil de trobar homes que cantin. Nosaltres en som l’excepció i l’enveja d’altres corals”, va reconèixer Ochando.

José Luís Ochando, president Cor Inovyn

En el seu repertori habitual hi figuren obres corals de polifonia clàssica, profana, cançons populars i obres originals d’autors contemporanis. A Martorell, acostumen a actuar un parell de cops l’any, ara al Nadal i abans de les vacances d’estiu, per mostrar al públic el fruit dels seus assajos. Cap a finals de febrer o principis de març, participen al Musicoral del Baix Llobregat, del qual van ser amfitrions l’any 2016 en la 31a edició celebrada a Martorell.

A més, cada any participen d’intercanvis amb alguna coral escollida. El darrer va ser el febrer d’aquest any amb les veus femenines de la Louis Vuitton de Barberà del Vallès. Les formacions van oferir concerts conjunts a les respectives poblacions, amb temes tradicionals, catalans i navarresos, a més d’espirituals en anglès i francès.