El cicle M’Clàssics recupera l’òpera a Martorell amb ‘La Serva Padrona’ de Pergolesi

811

El cicle de concerts M’Classics presenta l’òpera La Serva Padrona a càrrec de la companyia Teatre de les Comèdies. La representació d’aquesta adaptació de l’obra del compositor italià Pergolesi tindrà lloc aquest divendres, 22 de desembre, al teatre El Progrés.

Estrenada durant la primera meitat del segle XVIII, l’òpera explica la història d’Uberto, un home benestant, i els seus dos criats, la Serpina i el Vespone. Serpina, cansada de servir, decideix seduir el seu patró per tal d’esdevenir la seva muller i convertir-se així en mestressa i davant la indiferència d’Uberto, decidirà posar-lo gelós amb un fals pretendent.

Aquesta òpera bufa és una de les primeres comèdies del gènere i serà representada en català a Martorell. El president de les Joventuts Musicals de Martorell, periodista i crític musical, Aleix Palau, apunta que oferir l’obra en llengua catalana és la millor forma en què el públic pot entendre l’argument i les escenes còmiques. “A més, és una manera de trencar barreres i d’obrir l’òpera a tothom”.

Aleix Palau, president Juventuts Musicals de Martorell

La representació de La Serva Padrona forma part de la segona edició del cicle de concerts M’Clàssics que organitza Joventuts Musicals de Martorell. A més, aquest títol suposa l’única òpera del cartell d’aquesta segona temporada, una oportunitat de gaudir d’aquest gènere al municipi. Palau recorda que a Martorell “hi havia hagut una gran tradició d’òpera i sarsuela que s’ha anat perdent i amb La Serva Padrona volem recuperar aquest esperit”.

Aleix Palau, president Juventuts Musicals de Martorell

La companyia Teatre de les Comèdies neix a Reus amb la intenció d’apropar l’òpera en viu a nous públics i amb la pretensió d’arribar a tot tipus de poblacions petites i mitjanes sense programació estable d’òpera com en el cas de Martorell. Una petita part de l’espectacle es dedica també a divulgar el context històric i musical de l’obra interpretada i durant l’espectacle s’afavoreix la interacció entre públic i escena.

Aquesta òpera serà presentada el divendres 22 de desembre a les 19.00h al teatre El Progrés i el preu de l’espectacle és de 15€. Les entrades es poden adquirir fins dijous a la Llibreria Miró (c/ de Santacana, 12) de manera anticipada i des d’una hora abans de l’espectacle el mateix dia de la representació.