Entra en funcionament el nou pàrquing de la Biblioteca, que gestionarà el CET Can Cases

1272

Des d’aquest dilluns ja està obert l’aparcament situat a sota de la nova Biblioteca Martorell, inaugurada dissabte. El pàrquing ocupa les dues plantes soterrànies de l’edifici i disposa de 99 places d’aparcament, que seran gratuïtes les dues primeres hores. Actualment el servei està en període de proves amb el mateix horari que la biblioteca, i a partir de l’1 de maig serà gestionat per usuaris del Centre Especial de Treball.

L’accés motoritzat a les dues plantes soterrànies de l’aparcament es fa des del final del passeig de Catalunya i a l’alçada de la plaça de les Cultures, tombant a mà esquerra pel camí de la Torrassa. A l’entrada, caldrà agafar un tiquet abans que s’obri la barrera i s’estacionarà el vehicle, i serà necessari validar-lo a les màquines a l’hora de marxar per sortir del recinte. Un panell electrònic gegant instal·lat al mateix passeig de Catalunya indica als usuaris motoritzats si hi ha places disponibles.

Un aparcament de rotació per a fer gestions
El servei és en període de proves a l’espera que a partir de l’1 de maig la gestió passi a mans d’usuaris del Centre Especial de Treball de Can Cases i s’estableixi el tarifat definitiu per a temps superiors a dues hores. Malgrat aquest fet, el primer tinent d’alcalde i regidor de planificació urbanística i serveis urbans de l’Ajuntament, Xavier Fonollosa, explica que “volem que aquest sigui un aparcament de rotació, per a gent que ha de venir a fer gestions ràpides a equipaments com la Biblioteca, el Centre d’Atenció Primària, la Tresoreria General de la Seguretat Social, el Centre Cultural o la comissaria dels Mossos d’Esquadra”.

L’horari de l’aparcament és el mateix que el de la Biblioteca. Els dilluns obre de 16.00 a 20.30h. De dimarts a divendres, té horari matinal -de 10.00 a 14.00h- i de tarda –de 16.00 a 20.30h-, i els dissabtes de 10.00 a 14.00h.