Eric Garcia s’acomiada de l’Eurocopa 2020 amb la selecció estatal

520
Eric Garcia (UEFA)

El jugador martorellenc Eric Garcia va caure eliminat ahir a la nit de l’Eurocopa 2020 amb la selecció estatal després de perdre la semifinal contra Itàlia. El defensa martorellenc ha tancat, d’aquesta manera, la seva primera participació en una Eurocopa amb la selecció absoluta. La tanda de penals va decantar la balança a l’estadi de Wembley (Londres) després d’un empat (1-1) al final dels 90 minuts i de la pròrroga. Malgrat el domini en la possessió de la pilota i haver dut la iniciativa, el conjunt de Luis Enrique Martínez no va poder superar el combinat italià, que va tenir més efectivitat en el moment decisiu i que, d’aquesta manera, ha obtingut un bitllet per la final de diumenge.

Federico Chiesa va avançar la selecció d’Itàlia al minut 60, mentre que Álvaro Morata va restablir l’empat vint minuts més tard, quan va aconseguir batre el porter Gianlugi Donnarumma després d’una bona combinació amb Dani Olmo. Amb la igualtat al marcador, l’eliminatòria va continuar a la pròrroga, però no hi va haver més gols. Finalment, als penals, el combinat espanyol es va mostrar més erràtic i va caure derrotat (4-2).

Preparat per a la propera cita

El martorellenc Eric Garcia va disputar els 90 minuts del duel i gran part de la pròrroga, fins que va ser substituït per Pau Torres al mnut 109 a causa de l’esgotament físic. Amb només 20 anys, el central ha disputat un total de 254 minuts en aquesta Eurocopa, repartits en tres enfrontaments. A banda del duel d’ahir, el martorellenc també va participar en el darrer partit de la fase de grups davant Eslovàquia i en els vuitens de final contra Croàcia.

El seu proper objectiu començarà ben aviat. Garcia disputarà els Jocs Olímpics de Tòquio amb Espanya a partir del 22 de juliol. La selecció dirigida per Luis de la Fuente es veurà les cares al grup C amb Egipte, Austràlia i Argentina a la fase inicial de la competició. Un cop hagi finalitzat la seva participació als Jocs Olímpics, el martorellenc tornarà a Catalunya per engegar els entrenaments amb el FC Barcelona.