Es commemora el Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja

745

Avui, 8 de maig, és el Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja sota el lema ‘Mantenir viva la humanitat’. El pont d’Anoia s’ha il·luminat de color vermell per agrair la tasca feta pel voluntariat i tècnics als 191 països on té presència l’entitat, encarregats de mantenir viva la humanitat i vetllar pel benestar de les persones en situació de vulnerabilitat.

Cada any, coincidint amb la data de naixement del seu fundador, Henry Dunant, Creu Roja celebra internacionalment aquesta efemèride amb l’objectiu de donar visibilitat i reconeixement a totes aquelles persones que hi col·laboren.

La Creu Roja és la xarxa humanitària més gran del món. Compta amb empleats i voluntaris que des de les comunitats ajuden a les persones més necessitades del món, aquelles que viuen a països amb pocs recursos sanitaris i econòmics, les que han patit de primera mà alguna catàstrofe climàtica o a conseqüència de guerres, refugiats i desplaçats. També actuen en favor de les persones més vulnerables als pobles i ciutats.

Enguany, la commemoració està marcada per la celebració dels 160 anys d’història de Creu Roja Espanyola. Des de la seva fundació, ha estat un actor clau en moments històrics, dins i fora de l’Estat, incloent conflictes, pandèmies, desastres naturals i les necessitats de la societat.

Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha celebrat la jornada amb un berenar, aquesta tarda a la seva seu del carrer Sant Llorenç d’Hortons, 5 (Martorell). Una vintena de voluntaris s’hi ha apropat per gaudir d’una estona de companyonia i reconeixement a la seva tasca desinteressada.