Es lliuren els premis del 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

1774
10è Concurs Iniciatives Empresarials

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa ha acollit aquest dijous el lliurament de premis del 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord. El certamen s’integra en el projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ i vol reconèixer l’esperit emprenedor d’empresaris, comerciants, joves i estudiants de la comarca. A l’acte hi han assistit alcaldes i regidors del vuit municipis participants.

La convocatòria ha estat un èxit de participació amb 93 candidatures de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Collbató, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Castellví de Rosanes. Un total de 79 candidatures han estat de 58 empreses i 14 de cinc instituts,

A destacar, la diversitat empresarial que ha concursat en les cinc categories: consultoria meteorològica, cooperativa del camp, personal Shooper, empresa de Mapping, empreses de venda en línia o plataforma per trobar becaris en pràctiques. I pel que fa als instituts, projectes de turisme rural, de xiclets multisabors o de sabates ecològiques, entre d’altres.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que “la petita empresa és el teixit empresarial més potent que tenim a casa nostra. Hi ha estudis que demostren que l’ocupació es genera sempre a través de les petites empreses, que neixen de l’emprenedoria. Per això, els centres de Promoció Econòmica dels municipis aquí present intentem donar-los suport, acompanyar-los i fer-los els inicis més fàcils”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas, ha explicat que el certamen “vol premiar l’esforç d’aquells qui, amb risc i amb il·lusió, van emprendre el seu lloc de treball i en van crear d’altres”. Cadenas ha recordat que els ajuntaments del Baix Llobregat Nord, van decidir que fora bo recuperar, ara fa dos anys, l’edició del concurs d’iniciatives empresarials que es va deixar de fer l’any 2009. “Volem anar a més, que la xarxa creixi i beneficiï a tots els emprenedors del voltant per a que puguin tirar endavant el seus projectes”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Els premis

El premi a la Millor Empresa en Creació de Llocs de Treball ha estat per a Dressmobile (Martorell). El segon premi ha estat per Eire School of English (Abrera) i el tercer per a Recull B (Martorell).

La Millor Empresa en el Sector Comerç ha estat @l teu gust (Sant Andreu de la Barca). Ceràmiques Sedó (Esparreguera) ha estat la primera finalista i Myriam Val-Personal Shopper (Abrera) la segona.

La Cooperativa del Montserratí (Olesa de Montserrat) s’ha emportat el premi a la Millor Empresa en el Sector Serveis. Le Doux Collage (Esparreguera) i VPM (Abrera) han quedat en empat en segona posició.

La Millor Parada de Mercat l’ha guanyat Serra Xarcuters (Martorell), seguida de Perruqueria Única (Martorell) i Dietètica Martín (Abrera).

Finalment, la Millor Idea Jove de Negoci l’ha guanyat Dynasim de l’Institut Voltrera (Abrera). Com a centres de Batxillerat el guardó ha anat a parar a l’Institut El Cairat (Esparreguera) per Safemeals. En cicles formatius ha estat premiat el projecte La Mediterrània de l’Institut Joan Oró (Martorell)

Els premi per a cadascuna de les categories ha estat de 2.000 euros pel guanyador i, pels dos finalistes, un premi de 500 euros cadascun. La categoria de Millor Idea Jove de Negoci ha comptat amb un premi de 3.000 euros (repartit entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants) i la publicació de la millor idea jove de negoci al diari La Bústia, a més de l’entrega a tots els guanyadors d’una placa commemorativa del concurs feta per Ceràmiques Sedó (Esparreguera).

El jurat del concurs ha estat format per professionals de diferents entitats com la Diputació de Barcelona, Pimec (Delegació Baix Llobregat), Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona (Delegació Baix Llobregat), Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat i representants d’Ensenyament.

Taller experiencial

L’entrenadora d’habilitats creatives i emprenedores, Maria Batet, ha ofert un taller experimental amb el suport d’un grup de joves que han aconseguit crear la seva pròpia companyia acrobàtica. Els assistents han pogut descobrir, a través de la metàfora de les teles acrobàtiques, els valors fonamentals del fet d’emprendre i les habilitats essencials per fer-ho.