Lliurament diplomes CAL

El Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries de l’Ajuntament de Martorell ha lliurat aquest matí a la Sala de Plens els certificats del Circuit d’Acollida Local (CAL) a les persones estrangeres, empadronades a Martorell, que ja han completat els diferents programes de formació, una desena en total. El CAL els ajuda a integrar-se al municipi, tenir coneixement de la llengua i el funcionament de l’administració i equipaments. El regidor d’Esports, Gerard Mimó, ha estat l’encarregat de fer l’entrega dels diplomes.

L’Ajuntament de Martorell va iniciar les accions formatives per a persones nouvingudes l’any 2010 amb un ‘Coneix Martorell’ de cinc hores on es donaven informacions bàsiques per viure-hi: cultura, serveis, principals lleis, sistema sanitari i educatiu. El 2015, la Generalitat de Catalunya va desplegar el Servei de Primera Acollida, tot demanant als ens locals col·laboració amb les formacions. De d’aleshores, les persones estrangeres que s’adrecen al servei són orientades a realitzar un seguit de formacions organitzades per l’Ajuntament, el Servei Local de Català, l’Escola d’Adults i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha detallat el responsable del CAL, Sergi Aragonès.

Sergi Aragonès, responsable CAL

En superar aquesta primera formació, l’Ajuntament els lliura els diplomes d’aprofitament i superació del primer nivell, i els dona la benvinguda. Posteriorment, s’orienta les persones a complementar la seva formació ampliant els coneixements de llengües i ,en superar-les, es sol·licita a la Generalitat de Catalunya el Certificat d’Acollida (segon nivell).
En aquesta ocasió, “vuit persones han superat el primer nivell del CAL i dues més el segon nivell de la Generalitat de Catalunya. és senyal que els cursos que oferim funcionen i que tots van passant per les formacions”.

Sergi Aragonès, responsable CAL

El CAL compleix amb el mandat de la Llei 10/2010 del 7 de maig d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya diu que ordena preveure i organitzar actuacions d’acollida com a inversió de futur. El benefici per a la societat és el fet que els immigrants i els retornats esdevenen persones més preparades i més lliures, més capaces, per tant, de participar i contribuir a la millora de la mateixa societat.