Aquesta tarda s’ha fet entrega El Círcol dels premis del Concurs de Cartells del Nadalem 2019-20 i Carnaval 2020. El manresà Joan Bosch va guanyar en la categoria del Nadalem, mentre que la proposta del castellonenc Juan Diego Ingelmo va ser l’escollida per a representar el proper Carnaval. L’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cutura, Andreu González, i el d’Esports, Gerard Mimó, han estat els encarregats de lliurar els guardons.

Joan Bosch Bruch és un dissenyador gràfic de Manresa, creador del cartell del Nadalem, titulat Nadal tropical. Tal i com ha explicat, aquest era el primer cop que participava en un concurs i destinarà els 700 euros del premi a comprar-se un ordinador.

“La idea que tenia era buscar una semblança raonable. Buscar alguna cosa que s’assemblés a un avet, però que no ho fos. Un dia, passant per una fruiteria, vaig veure el tronc d’una pinya, que a més és un plat força típic del Nadal. Vaig fer un parell de muntatges i unes quantes propostes, i aquest en va ser el resultat”.

Joan Bosch, guanyador cartell Nadalem

La millor finalista de la categoria va ser Clara-Tanit Arqué Cardona amb La Pippi i la primera veu, amb un premi de 300 euros. En la categoria d’artista local menor de 16 anys la guanyadora va ser Judith Chacón Valenzuela amb Nadal a la lluna i un premi de 60 euros.

Juan Diego Ingelmo va guanyar el primer premi en la categoria de Carnaval. Aquesta era la quarta vegada que aquest veí de Borriana (Castelló) es presentava al certamen. La seva proposta es titula Explosió i mostra el cap d’un home avorrit del qual surten disfresses, disbauxa i molta festa.

El millor finalista en aquesta categoria va ser Raül Viñau Porras, amb La sardina també!. “Com el lema del Carnaval era ‘Recrea’t’, vaig portar a la vida la part fosca d’aquesta festa, que per mi és l’enterrament de la sardina. La vaig disfressar i treure’n del seu hàbitat natural”, ha comentat el dissenyador gràfic, qui s’emporta 300 euros que reinvertirà en projectes per a la seva empresa.

Raül Viñau, finalista cartell Carnaval

El premi a l’artista local menor de 16 anys va anar a parar a Lethologica, presentat per Clara García Font, Isona Mimó Blanco i Carla Bastard Trigueros, que van guanyar 60 euros. Les participants van presentar un cartell amb nou cartes amb colors diferents i elements de disfresses, tot relacionant el Carnaval amb la màgia, han indicat. Amb els 60 euros del premi faran un scape room plegades.

Clara García, Carla Bastard i Isona Mimó

En aquesta convocatòria del Concurs de Cartells es van presentar 73 creacions. Les obres participants es poden veure exposades a El Círcol (plaça de la Vila, 19).