Es presenta a Martorell la Cooperativa d’Activitats d’Emprenedoria (CAE) Calidoscoop

1462
Molí Empresa
Molí Empresa

L’Ajuntament de Martorell junt amb els ajuntaments del Baix Llobregat i el Consell Comarcal posen en marxa l’Antena de la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop. Es tracta d’una cooperativa d’innovació social pensada per a les persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu. El divendres 7 d’abril, a les 9.30h, es realitzarà al Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa una de les sessions de presentació per conèixer aquest nou servei de suport a projectes empresarials i d’emprenedoria.

Què és la CAE? 

La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) és una cooperativa per a persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu, un projecte d’innovació social inspirat en un model d’èxit amb més de 20 anys d’existència a França.
CAE funciona com una incubadora on les persones emprenedores acceleren els seus projectes i els contrasten al mercat real, mentre reben un acompanyament empresarial personalitzat. L’objectiu és que es creïn noves empreses i es generi ocupació, així com incrementar les garanties dels projectes, reduir la precarietat de les persones emprenedores i evitar-ne l’aïllament.

El projecte neix com a complement als dispositius clàssics -públics i privats- d’atenció a l’emprenedoria i ofereix un paraigua jurídic i administratiu que permet a les persones emprenedores tenir una nòmina i cotitzar en el Règim General de la Seguretat Social tot l’any. També es beneficiaran de serveis mancomunats de gestió i legals. A més, els socis que ho vulguin poden participar en activitats col·lectives que els permeten generar negoci per fer créixer els ingressos, mentre cada persona manté la independència comercial de la seva activitat. D’aquesta manera a la primera fase de l’activitat no s’han de donar d’alta d’autònoms.

Com funciona?

Una persona que té un projecte emprenedor s’integra a la CAE per desenvolupar-lo. En una primera fase la relació entre la CAE i la persona emprenedora es regula mitjançant un conveni d’acompanyament i, a partir d’una regularitat d’ingressos de la seva activitat empresarial i professional, s’enceta una relació societària i laboral amb la CAE que li permetrà: accedir al CIF de la cooperativa per emetre factures als seus clients; gaudir d’una plataforma de gestió, un assessorament i un acompanyament personalitzat; disposar d’una formació empresarial a mida de les seves necessitats i del seu projecte; mantenir la seva independència comercial, i tenir una seguretat jurídica i laboral (règim general de la Seguretat Social).

Inscripcions a la sessió informativa del Molí Empresa