Es presenta el programa i el cartell de la propera Festa dels Tres Tombs

829
Presentació Festa Tres Tombs

L’associació d’Amics de Sant Antoni Abat i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell han presentat aquest matí a la Sala de Plens el programa i cartell de la Festa dels Tres Tombs. L’acte ha anat a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Andreu González, el president dels Amics de Sant Antoni, Adolf Bargués, el membre de l’associació Josep Vilella, i la il·lustradora Clara-Tanit Arqué.

Martorell celebrarà la Festa dels Tres Tombs del 13 al 15 de gener. L’alcalde Fonollosa ha destacat que es commemora “des dels anys 60 al nostre poble, tot i que ha anat mutant amb el temps. Antigament, només la gent que tenia cavalls i carros a casa els treien per Sant Antoni perquè hi havia la benedicció del capellà i els tradicionals Tres Tombs. Ara de cavalls a casa en queden molt pocs, però sí que es posa en valor tota la propietat mobiliària, amb carros que s’han restaurat i adquirit al llarg dels anys, que han constituït un patrimoni que forma part de l’entitat i també del nostre poble”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Els Amics de Sant Antoni Abat de Martorell és una entitat oberta a tothom, que té un patrimoni molt important. De fet, quan fem la festa, hem de llogar els cavalls, perquè la majoria de nosaltres no som propietaris, ni pagesos, sinó que es tracta d’una festa purament popular”, ha remarcat Adolf Bargués, president de l’entitat.

Adolf Bargués, president Amics Sant Antoni Abat

Divendres 13 de gener, a les 20.00h, es farà l’assemblea general de l’entitat al seu local social de la plaça Maria Canela. A continuació, sorteig de llotges i entrades per al concert-vermut.

Dissabte 14 de gener, a les 9.00h, es vendran les llotges i entrades pel concert-vermut al local social. A les 18.00h, a la plaça de la Vila, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, amb la col·laboració de la Secció Sardanista de Martorell.

A les 18.30h, al pont del Diable, hi haurà l’encesa de les atxes de vent amb el foc de Sant Antoni, amb la col·laboració de la Colla de Diables de Martorell. I l’acompanyament de les senyeres de l’entitat fins al portal d’Anoia per rebre el pregoner d’enguany, Joan Tort, vicepresident segon del Club de Futbol Martorell. A continuació, a la plaça de la Vila es farà el pregó, el canvi de senyeres i el brou de Sant Antoni.

L’abanderat d’aquest any serà Rafael Garcia, president del CF Martorell, i els cordonistes seran Enric Novales, tresorer del CF Martorell, Joan Miquel Rodríguez, vicepresident primer del CF Martorell, i Susanna Bonet, secretària del CF Martorell.

El dia fort serà diumenge 15 de gener. A les 9.00h, es gaudirà del tradicional esmorzar traginer a la plaça Maria Canela. A les 10.30h, guarniment i enganxada de cavalls i carruatges. A les 11.30h, des del portal d’Anoia, inici de la passada amb la Banda Simfònica de Martorell. A les 13.00h, començaran els Tres Tombs a la plaça de l’Església, amb la benedicció dels animals a càrrec de mossèn Francesc Tirado.

A les 14.00h, a la Sala-Teatre d’El Progrés hi haurà el concert-vermut amb la Internacional Orquestra La Principal de La Bisbal. “Tot seguit, a El Cafè d’El Progrés hi haurà el dinar de germanor de traginers, socis i amics, a càrrec d’Aqqua Restaurant. Aquesta és una de les novetats d’aquest any”, destaca el regidor de Cultura, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura

El cartell de la Festa dels Tres Tombs l’ha dissenyat enguany la il·lustradora martorellenca Clara-Tanit Arqué. “Es vol transmetre la idea de què és un dia on els animals i les persones comparteixen temps i espai, i en què es gaudeix del fred hivernal on el caliu l’aporta la gent, els animals, les graelles, la sensació de fum, etc.”, ha expressat.

Clara-Tanit Arqué, il·lustradora