Es presenta el projecte dels primers 130 habitatges amb protecció oficial de La Sínia

3730

L’Ajuntament ha presentat el projecte dels primers 130 habitatges de protecció oficial que es faran al nou barri de La Sínia. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Manel Rodríguez, president de la Fundació SALAS -promotora social homologada per l’Agència d’Habitatge que s’encarregarà de l’execució-, han donat més detalls sobre els pisos, que podrien començar a aixecar-se a finals de juliol i lliurar-se l’any 2023.

L’edifici, anomenat Àgora , comptarà amb 130 pisos de compravenda, d’1, 2 i 3 dormitoris amb terrassa, pati o solàrium. Tots els habitatges es comercialitzaran amb plaça d’aparcament i traster. Els preus dels pisos oscil·laran entre 100.000 i 160.000 euros , aproximadament, més l’import de la plaça d’aparcament i el traster i els impostos i despeses de notaria habituals en la compra de qualsevol habitatge.

Les persones interessades poden inscriure’s al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial (HPO) fins al 15 d’abril, per via telemàtica a www.martorell.cat/lasinia o presencial a l’Espai La Sínia, a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 46). Per a l’atenció presencial és imprescindible sol·licitar cita prèvia a la secció de tràmits del web de l’Ajuntament o als telèfons 93 775 27 16 o 93 775 60 68.

Xavier Fonollosa ha destacat que els pisos de protecció oficial “són prioritàriament per a la gent de Martorell. Per això, caldrà tenir uns anys mínims d’empadronament per poder anar a aquesta convocatòria amb més garantia que si no ets del poble”.

Un cop enllestida aquesta primera fase de compravenda, “es farà una promoció bessona de 130 habitatges més, en aquest cas de lloguer, a l’edifici anomenat Àtrium”, ha avançat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Manel Rodríguez ha dit que “la Fundació SALAS posa a l’abast habitatges a preu de cost. En ser una entitat sense ànim de lucre, el preu està molt per sota del mercat, però amb les mateixes qualitats que puguin tenir els edificis de l’entorn”. Els pisos “es destinen a persones que no disposen d’habitatge en propietat i amb uns ingressos adequats al que estableix la normativa”.

Manel Rodríguez, president Fundació Salas
Presentació pisos protecció oficial La Sínia. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Manel Rodríguez, president Fundació Salas
Presentació pisos protecció oficial La Sínia. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Manel Rodríguez, president Fundació Salas