La Mercè adapta la Setmana de la Ciència i les Lletres, i la recupera dos anys després

220
Setmana Ciència i Lletres
Setmana Ciència i Lletres

L’Escola La Mercè ha celebrat aquesta setmana la 19a edició de La Setmana de la Ciència i les Lletres, una iniciativa dedicada als alumnes del primer curs de Batxillerat i en què aprofundeixen sobre les possibles sortides quan finalitzin els seus estudis a l’escola. El curs passat, la pandèmia va privar l’escola de comptar amb aquesta setmana i enguany l’ha recuperada centrant-la en els alumnes del centre.

Per una banda, la setmana ha comptat amb convidats que han fet xerrades al centre per als alumnes de la modalitat humanístic-social. En total, n’han estat tres, a càrrec de Quim Casas, Miguel Ángel Martín Barreira i Ramon Medina, i que han tractat sobre les habilitats comunicatives, l’actitud en el futur professional i tècniques de coaching, respectivament. A més, la banda System Beat els ha guiat a l’hora de compondre una cançó. Paral·lelament, els alumnes han rodat un curtmetratge sobre la influència de les xarxes socials en la salut mental dels consumidors.

De l’altra, els alumnes del Batxillerat científic han gaudit de xerrades que han rebut per part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i han centrat la seva setmana en les pràctiques al laboratori sobre física, química, dibuix tènic, biologia i tecnologia.

La cap d’estudis del centre, Zaira Álvarez, exposa que la intenció de la setmana és que els estudiants explorin les opcions que tinguin quan finalitzin els dos anys de Batxillerat, i tot a través d’experiències reals.

Zaira Álvarez, cap d'estudis Escola La Mercè

Després d’haver testat el nou format de setmana, Álvarez explica que ha transcorregut de la millor manera possible i que l’acaben molt satisfets. “La valoració és molt positiva, els alumnes s’hi han implicat moltíssim, i ells han valorat molt positivament la setmana, tot i que no ha tingut una dinàmica habitual”, ha reblat.

Zaira Álvarez, cap d'estudis Escola La Mercè

En edicions anteriors, La Setmana de la Ciència i les Lletres s’obria a Martorell, però a causa de les restriccions només s’ha reservat als escolars de Primera de Batxillerat de l’Escola La Mercè i segons els grups bombolla que ja tenen establerts.