Port de Garraf, a Sitges. Foto: ACN/Gemma Sánchez
Port de Garraf, a Sitges. Foto: ACN/Gemma Sánchez

Segons ha anunciat Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a través de Twitter, des d’aquesta mitja nit les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf han quedat reintegrades a efectes de mobilitat a la Regió Sanitària de Barcelona. Des d’aquest dilluns, per tant, ja es poden fer desplaçaments entre aquests territoris i la resta de les comarques de l’àrea metropolitana barcelonina.

El Garraf i l’Alt Penedès formen part de l’àmbit sud de la Regió Sanitària de Barcelona, però fins ara no s’hi podien fer desplaçaments des de les altres comarques de la regió perquè s’havien quedat a la fase 1 de la desescalada, mentre que el Garraf i l’Alt Penedès ja havien passat a la fase 2 juntament amb les comarques veïnes del Camp de Tarragona.

Des d’aquest dilluns, queda eliminada aquesta divisió dins de la Regió Sanitària de Barcelona, pel que fa a la mobilitat, i ja es poden fer desplaçaments sense límit per l’interior de la regió sanitària de la ciutat de Barcelona i les comarques que l’envolten.

Pel litoral, això vol dir que està permesa la mobilitat sense restriccions entre Cubelles i Arenys de Mar, que són, respectivament, el municipi més al sud del Garraf, i el municipi del Maresme que és el límit de l’àmbit nord de la regió sanitària de Barcelona (a partir de Canet de Mar ja és regió sanitària de Girona).

151 afectats per coronavirus a Martorell

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, avui no tenim cap ingressat positiu a l’Hospital Sant Joan de Déu ni cap professional sanitari infectat. Hi ha 13 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui tres positius i 148 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 151 persones infectades de coronavirus de les quals 150 són de Martorell. Avui, novament, no hem de lamentar cap defunció.