Esquerra impulsarà programes que facilitin el benestar i l’autonomia de la gent gran

763

Els membres de la candidatura d’ERC han fet campanya aquest dilluns al barri de Torrent de Llops, on han aprofitat per proposar l’impuls de programes que facilitin el benestar i l’autonomia personal de la gent gran per aconseguir envellir amb dignitat i evitar situacions de vulnerabilitat en aquesta etapa vital.

Míriam Riera, número 2 de la candidatura, ha explicat la importància de vetllar les persones que necessiten atenció especial, com ara la gent d’edat avançada, a través de sistemes de teleassistència i serveis d’atenció domiciliària. Per tal d’evitar situacions de vulnerabilitat, “cal impulsar programes que facilitin l’adquisició de béns i utillatges específics per a les persones grans, que millorin el benestar i l’autonomia personal d’aquestes mentre puguin viure a casa”, ha dit.

Envellir amb dignitat
ERC proposa promoure el lloguer social per evitar desnonaments, especialment en aquesta etapa de la vida, sense perdre de vista tots els afectats. En els casos en què les persones grans no estiguin en condicions de viure a casa i necessitin atenció les 24 hores del dia, “cal aconseguir que puguin accedir a una plaça de residència, sobretot, amb un cost que s’ajusti al que realment poden assumir”.

Esquerra vol mantenir el model dels serveis socials bàsics “prioritzant l’acció social i optimitzant els serveis perquè siguin més eficients i per protegir les persones que més ho necessiten”, ha afirmat Riera.