Esteve: “La gent gran ha de ser protagonista sempre, el que tenim és gràcies al seu treball”

609

L’alcalde en funcions Salvador Esteve, el primer tinent d’alcalde en funcions, Xavier Fonollosa, i la regidora de Benestar Social i Salut en funcions, Mercè Morera, han presidit aquest divendres la cloenda de la XXVII Setmana de la Gent Gran a El Progrés. Esteve ha engrescat la gent gran a ser “protagonista sempre, doncs el que tenim és gràcies al seu treball”.

Punt i final a la XXVII Setmana de la Gent Gran, organitzada per l’Ajuntament de Martorell i els Esplais d’Avis de La Vila i Buenos Aires. El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés ha allotjat aquesta tarda un berenar per a 300 persones i un espectacle a càrrec de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera.

També s’ha homenatjat les persones que enguany compleixen 84 anys: Eulàlia Canals, Amàlia Vinaixa, Joan Carrique, Josefina Ràfols, Josep Domènech, Isabel Egea, Rosa Fontanals, Eulàlia Fusalba, Leandro Gomar, Josep Grau, Presentación Moya, Montserrat Prats, Antoni Prenafeta, Juanita Roca, Antònia Segala, Montserrat Vidal, Mari Ángeles Camacho, Elvira Casas, Amadeo Dolz, Francesc Fora, Carme Gargallo, Eulàlia Moragas, Carolina Morera, Antonio Robles, Salvador Salichs, Maria Salvi i Jordi Subirana.

Salvador Esteve ha agraït als Esplais d’Avis la feina feta, al El Progrés la cessió de l’espai, a la Creu Roja el suport durant l’esdeveniment i al Viver de Can Serra les plantes cultivades que s’han lliurat com a obsequi i que han decorat l’espai. “És una setmana que fa molt anys que celebrem en diferents formats, està molt bé que durant una setmana la gent gran sigui protagonista, però hauríem de treballar per a què ho fóssim sempre. Els que tenim uns quants anys hem treballat molt, principalment pel nostre poble, i el que tenim és, en bona part, gràcies al treball de tots plegats”, ha dit l’alcalde en funcions.

Cinc dies d’agenda plena

La XXVII Setmana de la Gent Gran va començar dilluns al Centre Cultural amb l’acte inaugural i el passi de la pel·lícula Elsa y Fred, del programa Bon tracte a les persones grans de la Fundació La Caixa.

Dimarts es va celebrar la III Trobada Intergeneracional a la plaça de l’Església, on els nens i nenes d’Els Convents van compartir jocs, xocolata i melindros amb els usuaris de l’Esplai d’Avis de La Vila.

La Biblioteca de Martorell va acollir dimecres la conferència La insuficiència cardíaca a càrrec de professionals de l’Hospital Sant Joan de Déu.


Dimecres es va fer una sessió de Qui gong al pavelló esportiu municipal, una passejada en pony a la Residència Anoia i la xerrada
Els serveis socials adreçats a la gent gran -amb professionals de serveis socials bàsics-, i Mesures de seguretat a les persones grans, amb la Creu Roja i l’ABP dels Mossos d’Esquadra, a l’Esplai d’Avis de Buenos Aires.


La Coral Harmonia i els alumnes de l’Escola Municipal de Música van amenitzar el dijous als avist de la Residència Sant Joan de Déu. El mateix dia es va fer una visita guiada a l’exposició
100 anys a l’avantguarda de la restauració monumental a La Caserna i el passi del documental Àngels i visita a l’exposició Muxart. Color i composició.