Estrenat el curtmetratge del IX Taller de Cinema de Martorell ‘Sense comentaris’

2804
Taller de Cinema de Martorell
Alumnes del IX Taller de Cinema de Martorell

El Taller de Cinema de Martorell continua donant els seus fruits. Aquesta tarda de dissabte s’ha presentat el novè curtmetratge realitzat pels alumnes del curs que dirigeix el cineasta, Jaume Fargas. Els participants escriuen el guió i l’objectiu final és la realització d’un metratge de curta durada de ficció que s’ha pogut visionar a l’Auditori del Centre Cultural.

Sense comentaris és el títol de la nova producció del Taller de Cinema de Martorell. En paraules del seu director, Jaume Fargas, és un treball “molt ben fet i tècnicament és dels que més content n’estic. És un curt de cinema negre amb una intriga policial. Penso que és més important l’ambient que es fa, que la història en sí. Sospito que farà carrera”.

Jaume Fargas, director del taller de Cinema de Martorell

En el taller, els alumnes aprenen les bases de tots els oficis relacionats amb el cinema: guionista, productor, director, actor, càmera, il·luminador, maquillador o muntador. Es tracta d’un treball en equip que els aprenents adquireixen al llarg dels mesos del rodatge. Fargas insisteix que “el fem entre tots a partir d’una pluja d’idees que defineix la trama. Planifiquem el rodatge i el fem entre tots. Realment és un taller pràctic de cinema”.

Jaume Fargas, director del taller de Cinema de Martorell

Destacar que la banda sonora de Sense comentaris  ha estat feta pel músic martorellenc, Pere Miró. A l’estrena hi ha assistit la quinzena d’alumnes del taller i els regidors, Josep Casasayas i Núria Canal, no se l’han volgut perdre.