Estudiants del Pompeu Fabra participen d’un intercanvi a Corea del Sud

1948
Intercanvi INS Pompeu Fabra a Corea
Intercanvi INS Pompeu Fabra a Corea

Cinc estudiants de Batxillerat de l’Institut Pompeu Fabra de Martorell van fer, del 21 de juliol al 4 d’agost, un intercanvi cultural amb estudiants de llengua castellana de la Jeonbuk Foreign Language High School a la ciutat de Gunsan (Corea del Sud). L’expedició va poder conèixer els costums coreans i la seva forma de viure, a través d’activitats lúdiques, tallers i sortides culturals.

Julián Ortega, professor de Fonament de l’Art de Batxillerat Artístic de l’Institut Pompeu Fabra, encarregat d’acompanyar les estudiants, ha explicat que van ser rebuts per l’alcalde de Gunsan i acollits pels mateixos estudiants coreans. Durant la seva estada van aprendre tradicions i llengua coreana, van fer un tast de confiteria local i van visitar el Museu d’Història Moderna de Gunsan.

Julián Ortega, professor Institut Pompeu Fabra

El novembre de l’any passat, una desena d’alumnes coreans ja van visitar Martorell i van ser acollits a casa de les famílies del Pompeu Fabra. “L’institut vol seguir impulsant aquest tipus d’intercanvis pedagògics, per això, els estudiants de Corea tornaran a casa nostra a finals d’aquest any”, segons ha avançat Ortega.

Julián Ortega, professor Institut Pompeu Fabra

Julián Ortega ha destacat que “ambdues cultures són molt diferents” i que “les alumnes martorellenques van quedar sorpreses, principalment, de l’arquitectura i el paisatge coreans, la funcionalitat de les llars i la forma rígida de vida”.

Julián Ortega, professor Institut Pompeu Fabra

Les estudiants martorellenques van aprofitar també el viatge per visitar les ciutats de Seul, Xoanyu, Kyonyuu i la frontera desmilitaritzada amb Corea del Nord.