Exhibicions, tallers i escenaris secrets a la nova edició del Fem Dansa

951
Aerodreams Fem Dansa 2021
Fem Dansa 'Aerodreams'

Del 2 al 5 de novembre, torna el Fem Dansa, sota el lema ‘Tot ballant per la vida’. Un festival organitzat per l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu principal de reforçar l’exhibició i la difusió de la dansa, a través de diverses exhibicions, tallers i classes magistrals.

Tal com explica Sergi Corral, regidor de Cultura, la intenció és “promocionar la dansa, i en concret, la dansa contemporània. Comptem amb espectacles externs i també amb les entitats i persones del nostre municipi dedicades professionalment a aquest món. No només s’ofereixen espectacles, sinó que també hi ha tallers en diferents espais, des dels escenaris més previsibles, fins als més inesperats. Esperem l’assistència de com més gent, millor”.

Sergi Corral, regidor de cultura

El tret de sortida del festival serà el dijous 2 de novembre a la plaça de les Cultures, on es farà, a les 17.00h, l’exhibició de diferents balls de la gent gran del municipi, sota el títol ‘Ballant per la vida amb la gent gran’, en els quals podrà participar qui vulgui.

Més tard, a les 17.30h, començarà el ‘Dance Body Percussió Popular!’, a les escoles Els Convents, La Mercè, Juan Ramón Jiménez, José Echegaray, Vicente Aleixandre, Lola Anglada i Mercè Rodoreda. Es tracta d’una activitat musicada i ballada pels diferents alumnes que integren el programa ‘Aprenent d’Artistes’ i ‘Fem Cultura’ del Martorell Educa 360.

Per acabar el dia, a les 19.00h, es durà a terme el ‘Barrafit’, a la Sala Teatre d’El Progrés. Aquest taller de dansa barreja el ball clàssic, amb el ioga, el pilates i el fitnnes, i està obert a tot aquell qui vulgui participar.

Les activitats continuaran el divendres 3 de novembre, a les 20.00h, amb la trobada ‘Jove? Balles a l’escenari secret’. El lloc on es desenvoluparà aquest taller és secret, llavors tot aquell qui s’apunti s’haurà de reunir a la plaça de l’Església, i des d’allà marxar a la ubicació sorpresa. Es tracta d’un exercici misteriós i gratuït, que està adreçat a un grup reduït d’espectadors on es donen a conèixer formats escènics no habituals i arts vives. Enguany, la proposta ha anat a càrrec dels Stalkers de Martorell, joves curadors de noves propostes culturals i arts vives.

El dissabte 4, a les 12.00h, es farà el ‘Balla Dansa’, a la plaça de la Mare Caterina Coromina, amb l’actuació de diferents coreografies de les escoles de dansa de Martorell a càrrec de l’Escola Dansa El Progrés, l’Esplai d’Avis Buenos Aires i l’Esplai la Vila. A les 17.00h, a la mateixa ubicació, es continuarà el ‘Balla Dansa’, aquest cop amb les actuacions de ball a càrrec de Dance Art Factory, Escola de Dansa Sònia Navarro i Martorell Gimnàstic Club.

A les 18.30h, es durà a terme una classe magistral de Claqué, al Progrés, on es treballarà la tècnica bàsica específica a través dels jocs rítmics i moviments amb Evangelina Esteves, ballarina i coreògrafa professional. Aquesta activitat és oberta a tothom, és per a totes les edats i no cal tenir experiència prèvia. A la nit, a les 22.30h, es farà el ‘Balla al Progrés’, on els assistents podran gaudir d’una vetllada amb música i ball.

El diumenge 5 de novembre, a les 11.30h, es realitzarà el taller ‘Ballant per la vida amb Dance Remember’, on Òscar Casas oferirà una classe dirigida de ball obert amb músiques de tots els temps, a El Progrés. L’únic requisit és portar vestimenta adequada per ballar fent esport. Després, a les 12.00h, es farà la proposta ‘Alek & Sophie’ de la companyia Baal, que és un taller escènic i participatiu que pretén generar empatia, fantasia i comunicació dins un univers marcià. Es tracta de dansa plàstica i sonora per a un públic intergeneracional.

A la tarda, El Progrés acollirà els espectacles The very last Northern White Rhino i Surt. Espai de Dansa de Martorell, a les 17.30h. Es tracta d’una proposta de dansa urbana, però que posa l’accent en el ric vocabulari i els seus estils per arribar al moviment i a la dansa com a celebració derivada de la vida. Els intèrprets seran el grup Ouloy i l’Espai de Dansa Martorell. Més tard, a les 19.00h, es farà el ‘Balla a El Progrés’.

Per participar de les diferents activitats, cal fer la preinscripció al portal web entrades.martorell.cat.