Èxit de participació en el Carnaval Infantil organitzat per l’Esplai Guspira

1485

Més d’un centenar d’infants ha participat aquest matí al Carnaval Infantil, organitzat l’Associació Juvenil Esplai Guspira a la plaça de les Cultures. La jornada d’activitats ha començat, a les 11.00h, amb l’espectacle infantil del grup d’animació Ai Carai i amb una rua on els protagonistes han estat els més petits. Finalment, s’ha dut a terme el concurs de disfresses. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González.

Tal com explica Maria Morera, membre del Grup Guspira, entre els 113 infants que s’han presentat, s’han repartit tres premis: un per a la desfilada més original, que se l’ha endut el rat penat, altre per a la millor disfressa feta a casa, que ha estat per a la princesa del vestit de paper de diari, i també a la disfressa més creativa, que l’han merescut el grup de llops i cérvols en què han participat diferents famílies. A més, el clima ha acompanyat en aquesta jornada on s’ha respirat “un ambient festiu, de ganes de passar-s’ho bé, i on el centre d’atenció han sigut els més menuts”.

Maria Morera, membre del Grup Guspira

La mare de la nena guanyadora a la millor disfressa feta a casa, Izarbe, ha afirmat que el mèrit és de la Iaia, qui “amb molta paciència, paper de periòdic, de revista i cola ha aconseguit confeccionar el vestit. Ha anat fent moltes tires de paper, creuant-les entre si, i ajuntar-les. Tot és qüestió de fer un procés de ‘prova i error’, quan es trencava, ho tornava a fer fins que li ha sortit”. Així, és el segon any que Izarbe s’endú un guardó a la millor disfressa, l’any passat ja va triomfar vestida de Cleòpatra, també gràcies a la iaia.

Mare de la nena guanyadora a la millor disfressa feta a casa, Izarbe.

“El Carnaval Infantil és una de les cites més importants a Martorell, on la canalla s’endú el protagonisme. A la rua del dissabte s’hi barregen grans i petits, però aquesta és específicament per nens, qui han pogut gaudir del petit itinerari proper a l’Espai Jove, i del concurs de disfresses organitzat per l’Esplai Guspira”, ha explicat el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni

Aquesta ha estat la 16a edició del Carnaval infantil que ha organitzat l’Associació Juvenil Esplai Guspira, qui s’encarrega d’aquesta activitat des de l’any 2007, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. Per últim, l’Esplai convida a tothom a sumar-s’hi al projecte, tant en la banda dels infants com en la dels monitors, perquè es tracta d’una bona forma de fer que els més menuts puguin aprendre del lleure.