Exposició, xerrada, teatre i cinema per celebrar la Setmana del Refugi Antiaeri

239
Exposició Martorell sota les bombes'

L’Ajuntament organitza una nova Setmana del Refugi Antiaeri amb actes que comencen aquest dijous i s’allargaran fins a finals de la setmana vinent. S’ha previst una xerrada, una exposició, teatre i cinema. Degut a la situació sanitària actual, enguany no es faran visites guiades a l’interior del refugi, sota la plaça de la Vila.

Com a alternativa, Museus de Martorell ha programat vuit sessions de la xerrada ‘Refugis antiaeris: la defensa passiva durant la Guerra Civil’, els dies 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de març. Per a més informació i reserves cal posar-se en contacte amb l’organització al correu museus@martorell.cat o al telèfon 93 774 22 23.

A més, El Círcol acull l’exposició Martorell sota les bombes. Construïm refugis, oberta al públic els dijous i divendres -dies 18, 19, 25 i 26 de març- de 17.00 a 20.00h, i els dissabtes i diumenges -20, 21, 27 i 28 del mateix mes- d’11.00 a 14.00h.

“La Setmana del Refugi vol fer-nos reflexionar sobre com de devastadores són les guerres, i de quina manera el conflicte fratricida del 1937-39 va deixar una cicatriu en la societat i a la nostra població”, destaca Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament.

Andreu González, regidor de Patrimoni Històric de l'Ajuntament

Dins del Cicle Gaudí, es projectarà Terra de telers (2020), la història d’una família que arriba a una colònia tèxtil fugint de la misèria i que tindrà una difícil adaptació. Organitza el Cineclub i es projectarà a l’Auditori del Centre Cultural el divendres 26 de març (19.00h). Els tiquets valen 4,5 euros -entrada general-, 3 per als socis del Cineclub, majors de 65 anys i Carnet Jove, adquiribles a entrades.martorell.cat. Serà vàlid el sistema d’entrades 2X1 de La Vanguardia.

Diumenge 28 de març (18.30h, a El Progrés) serà el torn del teatre amb Winnipeg, una coproducció que recorda el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d’exteriors del govern xilè, Abraham Ortega, van obrir les portes del país a més de 2.000 republicans espanyols exiliats, que hi van arribar a bord del vaixell Winnipeg.

Andreu González, regidor de Patrimoni Històric de l'Ajuntament

Els preus de les entrades per a aquest espectacle teatral són 5 euros la general; 4 euros anticipada reduïda per a públic jove de fins a 15 anys, més gran de 65 o pensionistes -a entrades.martorell.cat– i 6 euros si s’adquireixen a taquilla.