Festes dels barris Pont del Diable i Can Bros

1593

Pont del Diable i Can Bros han tancat un cap de setmana ple de festa, coincidint amb la Revetlla de Sant Joan. La plaça del Llobregat de Can Bros va ser el nucli de les activitats programades a aquest barri amb sopar de germanor, dijous 23 de juny, al qual hi van assistir unes 200 persones, concert amb Els Kremats i Els Baratos, actuació de les discjòqueis Lupe i Turbina i barra popular fins les 04.00h de la matinada.Divendres 24 de juny, diada de Sant Joan, es va fer un sopar de carmanyola al vespre.

El barri Pont del Diable també va seguir celebrant les seves festes, que van començar el 19 de juny amb el pregó a la Capella de Sant Joan a càrrec dels germans Colom, el concert de la coral Rosanes i un refrigeri a la plaça de la Creu.

Dijous 23 de juny, van fer audició de sardanes a la tarda a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa al passeig del Quarter. Mentrestant, va arribar la Flama del Canigó, es va llegir el manifest i es va fer l’ofrena a l’Ajuntament. A continuació, sopar als voltants del riu Llobregat, i tornada amb les atxes de vent per encendre els focs de Sant Joan. Tot seguit, al passeig del Quarter, es va repartir coca, amb amenització de música de revetlla.

Divendres 24 de juny, a les 11 del matí, exhibició de puntes de coixí amb l’Associació de Puntaires de Martorell. A les 12.15h, es va celebrar una Missa Solemne en honor al patró a la capella, i a continuació a la plaça de la Creu es va fer un vermut per a la gent gran del barri. A les 18.00h va ser el torn dels jocs i entreteniments pels menuts -bombolles de sabó, tallers de globoflèxia i pintat de cares- i una xocolatada, i a les 19.30h a la plaça de la creu el concert d’Eugeni Muriel que va presentar el seu treball Records de viatge.

Dissabte 25 de juny, es va fer el sopar de germanor al passeig del Quarter, sorteig i música. En acabar, es va celebrar el sorteig de la rifa del be entre tothom qui hagi comprat butlletes. La traca de final de festa i una estona amenitzada amb música de revetlla van ser el comiat a la festa.