El Pont a les Arts Sonores torna a Martorell per posar els sentits a flor de pell durant les nits d’estiu

1639

Maria Pelae, Roger Mas o Michelle David & The True Tons son alguns dels noms que configuren la nova edició del PAS (Pont a les Arts Sonores), un festival de música a l’aire lliure on la proximitat, la bona música i un programa amb una combinació d’estils transgressora en son els protagonistes. El programa del PAS 2022, que enguany arriba a la seva vuitena edició, s’ha presentat aquest migdia en una roda de premsa a CASA SEAT (Barcelona).

A l’acte han assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Andreu González i alguns dels artistes que formen part del cartell d’aquesta edició 2022: Martí Selga i Miquel Pérez integrants de El Pony Pisador, i Koko-Jean que actuarà amb The Tonics & Dani Nel·lo.

Koko-Jean, qui ja va estar al PAS l’any passat amb The Excitements, ha afirmat que li fa “molta il·lusió participar d’aquest esdeveniment i veure que les coses estan tornant a la normalitat. Tots tenim ganes de rock and roll, de festa, de música, d’estar amb la família i els amics. Us prometo un xou energètic i desenfadat, amb música negra dels anys 50 i 60”.

Koko-Jean, cantant

“Ens va molt bé tocar en un festival tan eclèctic com aquest perquè nosaltres tampoc no som gaire ortodoxes. L’audiència tindrà l’oïda ben oberta a sonoritats que potser no coneix. Nosaltres sempre intentem fer cinc cèntims al públic que vol captar els nostres codis musicals. Per a nosaltres és important divulgar de forma desenfada la música, que no és una cosa de museu i de vitrina, sinó que està viva i la fem entre tots”, ha afegit Miquel Pérez de Pony Pisador.

Miquel Pérez, membre Pony Pisador

El PAS 2022 arriba com un format consolidat, amb artistes de caire internacional i que any rere any continua creixent. Del 8 de juliol al 6 d’agost, 13 propostes ompliran els caps de setmana d’estiu amb actuacions íntimes, gratuïtes i dirigides a Persones Altament Sensibles, lema del festival d’enguany.

El tècnic de Cultura, Ricard Pardo, ha dit que “el PAS transcendeix més enllà del gènere musical. És un espai de trobada, de cohesió i de coneixement. Volem que enguany el PAS sigui per a Persones Altament Sensibles (PAS). Trobem que les persones PAS en realitat tenen la virtut de sentir intensament, a flor de pell. Volem que la gent conegui aquest do i que es deixin emportar per les emocions i els sentits a partir de la música”.

“Martorell aposta per la música, és un referent i així ho vol el consistori, que està invertint molt en activitats culturals. La nostra població ha sabut cuidar, apreciar i estimar la cultura, perquè sabem que després ella ens cuida a nosaltres”, ha apuntat.

Ricard Pardo, tècnic Cultura

Al PAS conflueixen en un mateix programa gèneres musicals variats i actuacions úniques, diferencials i amb molta personalitat. En aquesta vuitena edició, el Rhythm and Blues, el flamenc, la fusió de soul i gospel, les músiques tradicionals del món o la música popular catalana ressonaran en el marc incomparable del Pont del Diable, un dels segells imprescindibles d’aquest festival.

El regidor de Cultura, Andreu González, ha explicat que “afrontem la vuitena edició del PAS amb moltes ganes que torni a ser un festival reeixit. Cada any hi incorporem alguna novetat. L’any passat vam incorporar les actuacions de l’Escola Municipal de Música i aquest any tornen a ser-hi. També vam doblar les actuacions amb el PAS Doble, que també farem enguany. El festival no té caps de cartell, però té una barreja de persones significades en el nostre entorn musical amb grups emergent d’àmbit internacional de gran qualitat”.

Andreu González, regidor de Cultura

La internacionalitat dels artistes que actuen al PAS també s’ha convertit en un altre dels atractius de la proposta, que cada any reuneix a cantants, grups i bandes d’arreu del món. Com sempre, aquesta vuitena edició tindrà la presencia d’artistes emergents del panorama català i espanyol, però també comptarà amb ritmes procedents d’indrets com la República del Surinam, els Països Baixos o l’Israel.

Un festival que no para de créixer

Després de set edicions llaurant èxits, el PAS és ja una proposta consolidada de la temporada d’estiu cultural del municipi i la comarca. Acompanyat d’una variada oferta gastronòmica i situat en espais emblemàtics de Martorell, s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats de l’any.

L’alcalde Fonollosa ha subratllat que “El PAS sempre ha de complir tres condicions: que tingui músics de qualitat, diversos i eclèctics, que es faci en el marc incomparable del pont del Diable, i que sigui de franc perquè pugui venir tothom qui ho vulgui, des de nens, joves, gent gran i famílies senceres”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Un dels motius radica en la transformació constant del format amb la voluntat d’apropar-lo a un públic més gran i divers. En els darrers anys s’han inclòs en el programa diferents propostes innovadores que enguany es mantenen en el programa  com son el PAS PETIT i el PAS DOBLE.

El 2018 va néixer el PAS PETIT per ampliar la proposta destinada al públic familiar, en un horari no nocturn i específicament pensada per als espectadors més petis amb actuacions musicals de caire infantil. L’any passat també va crear-se el PAS DOBLE, una continuació del festival que l’allarga dos caps de setmana més i que també en modifica l’espai, canviant el Pont del Diable per un altre escenari únic com la Piscina d’Estiu de Martorell.