Festes majors i revetlles permeses, i més aforament en cerimònies i fires

297
Correfoc. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)
Correfoc. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)

La Generalitat de Catalunya ha aprovat noves mesures en el marc del Procicat que impliquen la flexibilització dels aforaments a partir de dilluns. Entre les més destacades hi ha l’autorització de celebrar festes majors, revetlles i festes populars i l’ampliació de l’aforament del 50 al 70% en congressos, fires, actes religiosos i cerimònies civils. Fins ara, estaven suspeses les festes majors i altres festes amb risc per aglomeracions de persones i només es permetien les activitats de cultura popular estàtiques i en espais perimetrats.

En aquest sentit, cada acte haurà de complir amb la normativa prevista pel Procicat: per exemple, en el cas d’un concert de revetlla, el públic haurà d’estar assegut, amb un aforament del 70% i un màxim de 3.000 persones a l’aire lliure.

Una altra de les mesures és l’aixecament de les restriccions sobre les assemblees generals d’associacions: es permetrà convocar-les amb l’aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o de 1.000 amb condicions de ventilació reforçada. Fins ara, l’aforament es limitava al 50% i només per a entitats esportives.

També es podran fer actes de graduació d’estudiants universitaris en les mateixes condicions que les activitats culturals: amb el 70% aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l’aire lliure o amb ventilació reforçada.

Les mesures entraran en vigor el proper dilluns, 7 de juny, i se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres: l’ampliació de l’horari de restauració fins a la una de la matinada i l’augment d’aforament en gimnasos, comerços i actes esportius.

Pel que fa a les reunions familiars o socials, es manté el límit de 10 persones, excepte si són convivents. Mentrestant, l’oci nocturn continua tancat aquest cap de setmana, després que Salut hagi posposat el pla de reobertura de discoteques i sales de festes.