Les cooperatives escolars CUEME clouen el projecte lliurant part dels seus beneficis a entitats socials

156
CUEME. Escola José Echegaray

Cloenda d’una nova edició del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, promogut per la Diputació de Barcelona i gestionat per l’Ajuntament de Martorell, per tal de fomentar els valors de l’emprenedoria a través de la creació de cooperatives escolars. Enguany, han participat 61 alumnes de 5è de Primària de les escoles José Echegaray i El Pontarró que han dissenyat, fabricat i venut els seus productes manuals, i destinat part dels guanys a entitats socials.

L’Escola El Pontarró va vendre els seus productes el passat 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, mentre que l’Escola José Echegaray ho ha fet aquest matí al seu centre escolar, amb l’assistència de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza.

‘La cooperativa Màgica’ d’El Pontarró ha decidit lliurar part dels beneficis aconseguits a l’entitat Martogat, ONG que es dedica al control de les colònies de gats ferals de Martorell. Les cooperatives de l’Escola José Echegaray ‘Les Manetes del Echegaray’ i ‘TMW (The Magic Wonkers)’ lliuraran part dels seus beneficis a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu/Obra Social Infància. Finalment, la cooperativa ‘Artkids’ lliurarà els beneficis a Assotea, associació de famílies de persones amb autisme del Baix Llobregat Nord.

Com a novetat els productes es poden veure i reservar a través del web vendescueme.myshopify.com, plataforma creada amb el suport de les famílies per facilitar la venda dels productes.

Els alumnes de 5è de Primària l’Escola José Echegaray i El Pontarró han treballat durant el curs els diferents passos per crear una cooperativa: constitució (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Aquest dijous, les cooperatives van participar d’un acte de cloenda telemàtic amb la intervenció d’Alfredo Vega, president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, que ha mostrat el seu agraïment a tota la comunitat educativa per impulsar i fer possible un curs més aquest projecte, tot i la situació i les dificultats patides amb la COVID-19.

Vega també va puntualitzar que enguany fa 10 anys que es va iniciar aquest projecte emprenedor del qual l’Ajuntament de Martorell en forma part des del curs 2013-2014 amb l’escola José Echegaray com a pionera.

Posteriorment els alumnes van gaudir d’una dinàmica emprenedora, ‘El trencaclosques d’emprendre’ a càrrec de la formadora i entrenadora d’emprenedors Maria Batet que va fer reflexionar als cooperativistes sobre els conceptes i valors que han motivat el seu treball cooperatiu durant tot el curs i com amb el treball en equip s’aconsegueixen grans resultats.