Final de la 32a edició del Cicle de Teatre Escolar

414
32è Cicle Teatre Escolar. Escola Vicente Aleixandre

La Regidoria d’Ensenyament i l’Aula de Teatre Martorell han ofert als centres educatius, un curs més, el Cicle de Teatre Escolar, que ha complert 32es edicions. Les funcions han tingut lloc, entre el 6 i el 15 d’abril, a la pista jardí d’El Progrés i als patis de les escoles, per tal de complir amb el protocol COVID. L’objectiu ha estat apropar les arts escèniques a tots els nivells de Primària, Secundària i postobligatoris.

Els alumnes d’Els Convents, La Mercè, Juan Ramón Jiménez, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre i Lola Anglada han vist l’obra Remember show, on Teatre Mòbil i Marcel Gros es retroben després de trenta anys i fan un homenatge a l’ofici, al riure, a l’humor i a l’amistat reinterpretant els seus llegendaris números de clown.

Jordi Morera, director de l’Aula de Teatre de Martorell, diu que l’obra “és un recull de molts esquetxos de la companyia i d’en Marcel Gros al llarg dels anys. Com que són clowns, el que es pot treballar a l’escola és el diàleg que fan servir, el joc de paraules i la gesticulació. És un espectacle de carrer, que es pot fer a qualsevol plaça i per això l’hem portat als patis de les escoles. Són fantàstics, el Marcel Gros i Teatre Mòbil sempre han donat bons resultats”.

Jordi Morera, director Aula de Teatre Martorell

La companyia ha ofert dues funcions en català i un en anglès, amb la temàtica adaptada a cada cicle. A més, les escoles han tingut l’oportunitat de treballar l’obra a l’aula, per treure’n el màxim profit de l’experiència educativa. Els joves es posen a la pell d’un espectador teatral amb tots els rituals que això comporta: aplaudiments, silenci, respecte per l’obra, pels actors, la gratitud i acomiadament com a espectadors.